Händelsrik helg för Gotlandspärlan

Gotlandspärlan uppmärksammades på lördagens Idrottsgala för sitt guld i 3-manna SM genom att vinna GT-guldet - priset för årets gotländska prestation 2022 och på söndagen var det seriematch.

Mellanallsvenskan

Spelades  en match denna söndag och det var Team Mariestad BK som efter förlusten i Västerås igår åkt vidare till Gotland för att i Visby Uncle Joe’s möta IK Gotlandspärlan.
Det bjöds på en riktigt jämn och spännande match där lagen öppnade med att vinna två bord vardera men gästande Mariestad fick med sig totalen.  Hemmalaget Gotlandspärlan kontrade redan i andra serien med att plocka hem 4-1 i banpoäng och följde upp det med att vinna även tredje serien med 3-2. Det innebar ett övertag med 9-6 inför sista och avgörande serien. Sista serien blev riktigt jämn där lagen vann varsitt bord och där Mariestad lyckades få med sig övriga två bord, varav det på första banparet skiljde 3 kägelpoäng. Även totalen fick Mariestad med sig och det innebar att matchen slutade oavgjort 10-10. Även kägelpoängen var jämn 6475-6430.
Matchbäst blev Mariestads Martin Forsell på 920 poäng.
Hos Gotlandspärlan var det Andrei Liljegren som hade högsta slagningen på 909 poäng. Full pott i banpoäng tog Gotlandspärlans lagkonstallation  Jonas Gustafsson/Robert Gustavsson.

Sydallsvenskan

Här var det två matcher som spelades när Örgryte IS åkte på en bortasväng. Första matchen spelades i Lund mot Lunds BK Mamba.
Det var hemmalaget som styrde matchen från start med 5-0 efter en stark start. Andra serien sjönk resultaten lite och det var jämnare men med marginalerna till hemmalaget. Örgryte fick med sig ett bord med två käglors marginal. Klart övertag för hemmalaget med 9-1 efter halva matchen och när det i tredje serien blev full pott 5-0 var matchen avgjord. Bra nivå på avslutningen av båda lagen som vann två bord vardera och totalen till Lunds BK Mamba som vann matchen med klara 17-3 och även klar skillnad i kägelpoängen 6724-5953.
Matchbäst  blev Lunds Christian Snapp på 920 poäng följt av Magnus Andersson på 902 poäng. Lunds lagkonstallationer Gustav Nilsson/Magnus Andersson och Jörgen Lindberg/Mattias Petersson tog full pott i banpoäng.
Läste banorna bäst hos Örgryte gjorde Andreas Hansson på 830 poäng följt av Lars Lundahl på 820 poäng.

Örgryte fick ladda om och åka vidare till Baltiska i Malmö där tabelljumbon BK Thule väntade. Här blev det en bättre start för Örgryte som tog ledningen efter första serien med 1-4. Andra serien blev jämnare men två bord vardera men med stort övertag på totalen till Örgryte. När Örgryte sedan tog 1-4 även i tredje serien var matchen avgjord med 4-11. Sista serien blev Thules bästa när de slog till med sin och matchens högsta omgång och snyggade till resultatet med att vinna serien med 4-1. Det blev dock förlust för Thule och en viktig seger för Örgryte som i och med segern klättrade upp ovanför kvalstrecket. Matchen slutade 8-12 och kägelpoängen 6081-6351.
Matchbäst blev Thules Marcus Rasmusson på 895 poäng. Högsta slagningen hos Örgryte hade i denna match Tomas Malmberg på 851 poäng. Örgrytes lagkonstallation  Anders Magnhammar/Lars Lundahl lyckades ta full pott i banpoäng.

 

Foto: IK Gotlandspärlan

Karin Wiklund   19 februari 2023 18:29