Gotlandspärlan ångar på i Mellanallsvenskan

Gotlandspärlan fortsätter att gå som tåget i Mellanallsvenskan och toppar grupp A med fortsatt intakt förlustnolla. I grupp B plockade Västerås två fina skalper på bortabanor och gick upp i topp.

Gotlandspärlan har inlett säsongen på absolut bästa sätt och hade fyra raka segrar inför dagens match mot Taifun hemma i Visby. När matchen var över, så är det nu fem raka segrar för Gotlands främsta, då det var Pärlan som bemästrade det något svåra underlaget bäst. Trots att Gotlandspärlan inte fick ihop 1500 i någon av de två första serierna, så ledde hemmalaget med 8-1 efter två serier. I tredje serien gjorde Taifun vad de kunde för att ge sig själva chansen i matchen, men Pärlan lyckades vinna totalslagningen i matchens bästa serie med endast 1 poäng, och kunde därmed ta de 2 poängen som behövdes för att vinna matchen.
10-4 blev till 14-5 i sista serien och Gotlandspärlan fortsätter därmed att toppa grupp A. Bäst i matchen var dock en bortaspelare, då Taifuns Jonas Dahlin fick ihop 880. I hemmalaget var Robert Gustavsson bäst med 870
Taifun hade det inte mycket roligare i sin första match för dagen, då de innan Visby var på besök i Stånga. Stånga har även de inlett säsongen bra, och på hemmabanor verkar det som att de kommer bli svåra att tas med. Hemmalaget inledde matchen med 5-0 direkt, och därefter fortsatte de med 4-1 och 4-1 för att avgöra matchen tidigt och till slut blev resultatet 15-5.
Stångas Kevin Stenegärd bäst i matchen med 887. I Taifun var Robin Sandberg bäst med 859.

Dubbla bortavinster för Västerås
Västerås var det enda andra laget i Mellanallsvenskan som var obesegrat inför dagens matcher. Dock med en oavgjord match. Och precis som med Gotlandspärlan, så har Västerås efter dagens matcher fem raka utan förlust, då de gjorde en mycket stark bortaresa under lördagen.
Först på schemat stod match i Motala mot Baltzar och till en början var matchen mycket jämn. Västerås inledde lite starkare, men Baltzar kom tillbaka och efter 2 serier stod det 5-5. Då slog bortalaget till med sin högsta slagning i matchen, samtidigt som Baltzar slog sin lägsta slagning, vilket gav hela 5-0 till Västerås. I sista serien var det sen sånär att Baltzar återigen kunde kvittera matchen, men Västerås tog ett banpar och den nödvändiga poängen för att vinna med 11-9
Bäst i matchen var hemmalagets Theo Westerlund med 901. Martin Vasell bäst i Västerås med 884.
Efter matchen i Motala så åkte Västerås vidare till Norrköping där Örnen väntade, och nu hade Västeråsarna ångan uppe ordentligt. De satte full fart från start, smällde in över 1700 i första rundan redan och då orkade inte riktigt Örnen hänga med. 3-2 i första serien följdes upp av 4-1 och 4-1 och därmed hade Västerås vunnit matchen redan efter tre serier. Till slut blev det 13-7 till bortalaget som nu toppar grupp B i Mellanallsvenskan.
Martin Vasell var verkligen på gång den här dagen och blev bäst i Norrköping med 960. I Örnen var Joakim Nilsson bäst med 953.

Stureby starkast i Stockholmsderby
I Bowl-O-Rama tog AIK emot lokalkonkurrenten Stureby F, och det blev svängigt värre i den matchen. AIK inledde starkast och hade matchen mer eller mindre i sina egna händer efter 3-2 och 4-1 i de båda första serierna. Men Stureby ville helt annorlunda och utnyttjade att AIK tappade lite i de två sista serierna. Bortalaget lyckades nämligen inte bara komma ikapp, utan även vinna matchen med 11-9 efter att ha tagit de båda sista serierna med 4-1 och hänger därmed på Gotlandspärlan i toppen.
Sturebys Mattias Kolerud bäst i matchen med 893, medan AIK’s bäste var Elliot Crosby med 869.

1000-slagning av Mattias Wetterberg
BK Ax har fått en kämpig inledning på säsongen, och det fortsatte i dagens bortasväng då Sundbyberg och Matteus-Pojkarna stod för motståndet. Speciellt eftersom varken Sumpan eller Matteus-Pojkarna gav bortalaget Ax någon chans alls. I Sundbyberg stod matchen 12-3 efter tre serier, då hemmalaget stängde matchen med 5-0 i tredje serien. 15-5 landade slutresultatet på.
Bäst i den matchen var Rickard Thelander i Sundbyberg och AX’s bäste spelare var Tomas lind med 839.
I matchen mot Matteus-Pojkarna blev det ännu lite värre, då hemmalaget både började och slutade med 5-0 och kunde vinna matchen med 13-7. Detta mycket tack vare Mattias Wetterberg i Matteus-Pojkarna, som hittade något ingen annan var i närheten av. Mattias slog fantastiskt fina 1016. Hans lagkamrat Patrik Hillborg var näst bäst i matchen med 795 och Ax bäste var Peter Lidholm med 763.

Bågen plockade poäng i Mora
Förra helgen överraskade Karma från Mora med att plocka poäng från både AIK och Stureby i sammandraget. Den här helgen kom det en liten reaktion, då Bågen var på besök i Dalarna. Det var dock Karma som inledde matchen bäst och tog ledningen med 3-2. I andra och tredje serien tappade sen Karma farten lite, samtidigt som Bågen spelade stabilt och Bågen kunde dra nytta av hemmalagets dipp och vinna med 4-1 i både andra och tredje serien. 10-5 till bortalaget med en serie kvar. Då kom Karma igång på riktigt igen och det var inte långt ifrån att hemmalaget kunde komma ikapp, men till slut så blev det 3-1 till Karma och Bågen kunde vinna matchen med 11-8.
Lukas Andersson i Karma bäst i matchen med 923. Det blev sånär 300 för Lukas också, då han avslutade med 299. I Bågen var Stefan Biehl bäst med 864. 

Text: Christian Holmén

22 oktober 2023 23:11