Göta fortsatt obesegrade i Elitserien

IS Göta vann Skånederbyt mot Full House och leder Elitserien efter fem spelade matcher. För Full House gick det tyngre då de åkte på två derbysmällar när de även föll borta mot Kulladal. I huvudstaden vann Stureby stort mot Falkenberg.

IS Göta–BK Full House 13-7

IS Göta är fortsatt obesegrade i Elitserien och vann dagens Skånederby mot Full House med 13-7. Göta tog hem de två första serierna med 4-1 och skaffade sig ett fint utgångsläge. Den tredje serien vann Helsingborgslaget med 3-2 och hade avgjort matchen. Karl Wahlgren i Göta menar dock att matchen var jämnare än siffrorna visar.
– Det kändes som att det kunde gått åt vilket håll i de två första serierna men vi är väldigt starka i slutrutorna och får till många strikar där, säger Karl Wahlgren.

Karl Wahlgren tyckte det var roligt att spela ett Skånederby mot Full House igen.
– Det är första gången på några år som vi möts och det blir extra känslor med ett derby. Det var även rätt bra med folk i hallen för att vara en söndagsmorgon.

André Lindberg slog högst i Göta på 992 och i fjärde serien var han endast två poäng från 300. Bankollegan Rasmus Edvall hade näst högst på 962. I Full House var Kim Andersson poängbäst på 947.

Göta har inlett säsongen med fyra segrar, en oavgjord och leder serien.
– Det är alltid kul med en bra start men vi har endast spelat fem matcher. Säsongen är lång och vårt fokus är på nästa match, säger Karl Wahlgren.

För Göta väntar ännu ett Skånederby då de tar emot Kulladal på lördag.

Stureby BK-BKF Falkenberg 17-3

Stureby vann stort hemma mot Falkenberg under söndagen. Inledningsvis var det jämnt men Stureby lyckades ändå vinna den med 3-2. Därefter drog Stockholmslaget ifrån. I andra serien slog de 1929 och tappade endast en banpoäng på de tre kommande serierna.
– Spelet kändes lite annorlunda till en början men efter första serien gör vi några justeringar och kommer in i det fint. Vi får till höga slagningar och det blir inte lätt för dem att hänga med då, säger Dennis Eklund i Stureby.

Poängbäst i Stureby var Lukas Sevelin på 959 poäng som hyllas av Eklund.
– Lukas har spelat riktigt bra. Han har varit över 950 i de tre senaste matcherna och de har även spelats i tre olika hallar. 

Nykomlingarna ligger på andra plats med åtta poäng men de har två matcher mer spelade än de andra lagen bland topp fyra.
– Vi är nöjda med starten och vi har tagit de poäng som vi hade förväntat oss. Grabbarna har gjort sin hemläxa men vi kollar inte så mycket på tabelläget utan håller fokus här och nu.

På lördag beger sig Stureby till Norrköping där de ställs mot Kaskad. Falkenberg får ladda om för hemmamatch mot Full House på söndag.

Kulladals BS–BK Full House 17-3

Full House hade en tuff derbysöndag och åkte på dagens andra förlust när de föll stort borta mot Kulladal. Hemmalaget tog greppet om matchen direkt och ledde med 10-0 efter två serier. Den tredje serien vann Kulladal med 4-1 och segern var ett faktum.
– Det var väldigt stabilt idag och vi visste precis vad vi skulle göra, säger Rasmus Gjöderum i Kulladal.

Efter en tuff fjolårssäsong där Kulladal kvalade sig kvar i Elitserien så har de nu inlett med sex poäng på fem matcher och Rasmus Gjöderum tycker att de är på rätt väg.
– Vi har tränat mycket på uretanspel och det har gett resultat. Vi har en fin sammanhållning och alla är hungriga på att göra något vettigt av den här säsongen. Det känns väldigt skönt att vi fått en bra start.

Victor Verner Gundersen spelade sin första match för Kulladal och dansken gjorde en succédebut genom att vara poängbäst med 987 poäng.
– Det är en fantastisk kille och vi är väldigt glada att ha honom med i laget. Han ska vara med så mycket som möjligt framöver när det inte krockar med seriespel i Danmark eller Europatourtävlingar, säger Rasmus Gjöderum.

Resultat

Linus Wirén   23 oktober 2022 22:58