Fullt sammandrag inledde vårsäsongen i Mellanallsvenskan

Det var fullt sammandrag som gällde för samtliga lag i Mellanallsvenskan som start på vårsäsongen 2024. Den här gången var det Mora, Sollentuna, Stockholm och Norrköping som var värdhallar. Många matcher avgjordes tidigt, men det var också några som var spännande in i det sista. 

I Mora samlades hemmalaget Karma tillsammans med Varta, Bågen och Gamleby. Och det var hemmalaget som tog tillvara på möjligheten genom att vinna båda sina matcher. Första matchen mot Varta var avgjord redan efter 3 serier och matchen slutade med storvinst, 17-3 för hemmalaget. 
Här var Karmas Lukas Andersson bäst i matchen med 900 medan Jonathan Lönn var bäst i Varta med 871.

Karma fick sedan stå åt sidan under två matcher, innan det var dags för match mot Gamleby. Och återigen var det hemmalaget som var det betydligt starkare laget. Efter tre serier stod det 10-5 och när matchen var slut så hade Karma vunnit övertygande med 14-6
Resultaten i den här matchen var betydligt lägre och nu var det Karmas Robin Liljeberg som var matchbäst med 860. I Gamleby blev Marcus Hammerman bäst med 776

Jämna matcher för Bågen

Varta hade ingen störra lycka den här dagen, då det efter förlusten mot Karma blev ytterligare en förlust mot Bågen. Bågen tog en tidig ledning med 8-2, men det var sånär att Varta kom ikapp i slutet. De två avslutande serierna slutade 3-2 och 4-1 till Varta, men det räckte inte hela vägen och Bågen kunde vinna matchen med 11-9.
Bågens Mathias Otting slog högst med sina 934 medan Patrik Svensson blev bäst i Varta med 865.

När Bågen sen ställdes mot Gamleby, så blev det ytterligare en jämn match. Gamleby tog först ledningen, innan Bågen kom ikapp och förbi men i sista serien kunde Gamleby sen knipa de 3 banpoäng som kräves för att matchen skulle sluta oavgjort, 10-10.
Här var Jacob Carlsson i Gamleby outstanding i matchen med sina 909. Ossian Kinnari var bäst i Bågen med 840.

Dubbla förluster för Ax

I Sollentuna så tog hemmalaget Ax emot AIK, Västerås och Stureby F, och det blev en tuff dag för hemmalaget. Ax inledde med match mot AIK, där bortalaget inledde starkast och ledde med 7-3 efter två serier. Hoppet tändes lite när Ax började spela betydligt bättre i tredje serien och kunde vinna den med 3-2, men det var ett hopp som snabbt släcktes när AIK tog 5-0 i sista serien och vann matchen med 14-6
Kevin Melin i AIK var matchens lirare med 958. I Ax blev Tomas Lind bäst med 913.

I nästa match mot Stureby F så blev det än värre för Ax, då Stureby var på spelhumör den här dagen. Det stod 10-0 till Stureby efter två serier och när matchen var klar hade bortalaget vunnit med 18-2. 
Stureby hade två spelare som närmade sig 1000-strecket, då Erik Andersin fick till 992 och Lukas Sevelin slog 971. I Ax var Robert Myrén bäst med 881.

Storvinster för Stureby

Stureby hade en mycket bra dag på banorna, då de även vann matchen innan mot Västerås i stor stil. I den matchen stod det 8-2 efter två serier och 17-3 till Stureby när matchen var över. Det var Västerås första förlust för säsongen, men trots det så leder de fortfarande grupp B. Stureby i ledningen i grupp A.
Tommy Wendel i Stureby bäst i den här matchen med 938 och Susanna Kiiskinen var bäst i Västerås med 858

Västerås behövde dock inte åka hem helt tomhänta den här dagen, då de inledde sin dag på banorna med seger över AIK. Det var en välspelad match där AIK slog högre totalslagning, men Västerås tog hem fler banpoäng och vann matchen med 13-7. 
Här var det även en tight match om vem som skulle bli poängbäst i matchen. Det blev till sist Hadley Morgan i AIK som slog 939. Tommy Sarlin i Västerås inte långt efter med sina 936.

Storseger för Örnen

I Norrköping väntade hemmalaget Örnen och dit reste Stånga, Baltzar och Gotlandspärlan. Örnen fick inleda mot Stånga i en match som blev ganska ensidig. Örnen inledde med tre raka 5-0, och det blev sånär ytterligare en, men Stånga lyckades knipa ett banpoäng med 5 pinnars marginal, så slutresultatet blev 19-1
Mats Andersson i Örnen blev ende spelare över 900 med sina 905. Bäst i Stånga blev Dan Segerlund med 795.

Samtidigt som matchen mellan Örnen och Stånga spelades, så spelade även Baltzar mot Gotlandspärlan. Och om den andra matchen var avgjord tidigt, så blev den här desto mer spännande. Gotlandspärlan hade ledningen med 10-5 efter tre serier, men det var inte långt ifrån att Baltzar lyckades komma ikapp i slutet, då sista serien slutade 4-1 och Gotlandspärlan kom undan med att vinna matchen med 11-9.
Baltzars Patrick Bohm bäst i matchen med 866, men Robert Gustavsson i Gotlandspärlan var inte mycket sämre med 862.

Örnen vinnare mot Gotlandspärlan

Örnen tog med sig det fina spelet från första matchen till matchen mot Gotlandspärlan, och även om Gotlandspärlan stod upp bra så kunde Örnen till sist vinna med 14-6, efter att de tre första serierna alla slutade 3-2 innan hemmalaget gjorde ett ordentligt ryck och vann sista serien med 5-0.
Nu var Tomas Ehrling i Örnen bäst i storstilad form med sina 984. Peter Jalkler och Robert Gustavsson bäst i Pärlan, båda med 826.

I den andra matchen spelade Baltzar nu mot Stånga, och även om Stånga hade lite mer att säga till om än i matchen mot Örnen, så blev det ändå en ganska komfortabel seger för Baltzar. 8-2 efter två förvaltades till 15-5 när matchen var slut.
Patrik Westerlund i Baltzar blev matchbäst med 935. Dan Segerlund bäst i Stånga med 856.

Dubbla förluster för Taifun

I Birkahallen i Stockholm samlades det bara tre lag, Sundbyberg, Matteus-Pojkarna och Taifun, och därför spelades det bara två matcher där. I första matchen spelade Sundbyberg mot Taifun, en match som svängde i början med Sumpan avslutade starkast. 5-0 till Sundbyberg i första, 4-1 till Taifun i andra och sen 2 gånger 4-1 till Sundbyberg och matchen slutade med 14-6.
William Dahlsten i Sundbyberg blev matchbäst med 873, trots en inledning på 167. Rasmus Eriksson bäst i Taifun med 834

I andra matchen var det dags för Matteus-Pojkarna att spela mot Taifun, och slutresultatet blev precis detsamma, då Matteus-Pojkarna var storleken för stora den här dagen. 7-3 efter två serier blev 14-6 efter fulltid.
Matteus-Pojkarna hade tre man över 900, och allra bäst blev Dennis Andersson med 980. I Taifun var Bengt Bäcklund bäst med 848.

Christian Holmén   20 januari 2024 20:17