Full pott i Skåne för IKW/Köping BK

Sedan förra helgen är åter elitserien i full rullning och IKW/Köping BK verkar på synnerligen gott spelhumör då de spelade hem full pott på lördagens bortasväng.

Denna fullspäckade elitseriehelg inleddes på Värmländskt territorium där BK Tegnér Säffle tog emot östgötska BK Kaskad. Gästerna fick en något mer lyckad start där de innehade matchens högsta resultat på lagnivå. Den knappa ledningen med 3-2 skulle dock hemmalaget komma att ta igen redan i nästkommande serie för att sedan slå till med 4-1 i tredje serien. Trots en hemmaledning, med nio poäng mot sex, blev det dock en tät kamp ända in i slutet då Kaskad vaknade till liv med ytterligare en riktigt stark serie.

Tegnér lyckades däremot hämta hem två poäng i slutserien och med det vann de också matchen med 11-9. Högst slagning i matchen stod däremot BK Kaskads Filip Wilhelmsson för, som inte bara slog tjusiga 998, utan därtill avslutade matchen med en 300-serie! Näst bäst blev lagkamraten Teodor Samuelsson på 944 och den högsta slagningen i hemmalaget innehade Mattias Nilsson med 941 poäng. 

I Partille var det dags för Team Pergamon BC att ta emot Team Clan Nässjö BK – ett toppmöte som för hemmalaget inte skulle komma att bli så utmanande som väntat. Inget av lagen började vidare storslaget, men Pergamon fick ett litet övertag som Clan sedan jämnade ut i serien efter – precis som i matchen ovan. I denna match slog däremot hemmalaget till med hela 5-0 i den ack så viktiga tredje serien och säkrade med andra ord oavgjort.

Pergamon gick vinnande ur mötet efter ytterligare tre poäng i den sista serien och vann således med 13-7. Hemmaspelaren Markus Jansson stod för matchens högsta slagning i form av 958 poäng, följd av Clans Anton Persson på 943 och därefter Pergamon-spelaren Oliver Dahlgren på 918 poäng.

Samtidigt tog IS Göta emot IKW/Köping BK och gav sina gäster ett besvärligt välkomnande när de lämnade dem utan poäng i den första serien. Gästerna repade sig från inledningen så fort som till andra serien och med 4-1, i både serie två och tre, gick de upp i ledning med 8-7 inför den avslutande serien. Efter denna täta kamp, som avslutades med onekligen underväldigande resultat, tog IKW/Köping BK hem en viktig bortavinst med 11-9. 

Viktor Danielsson, spelandes i IKW/Köping BK, slog till med 980 poäng och blev därmed matchbäst. Därefter var det Götas Jan Macek och Köping-spelaren Tony Eklund som hade högst resultat, med 947 respektive 918 poäng.

Tidig eftermiddag gjorde Stureby BK påhälsning hos BKF Falkenberg. Det blev en match som inledande tre serier skulle medföra oerhörd jämnhet, såväl i banpoäng som kägelpoäng, och inför den sista serien stod det 7-7. I den slutgiltiga serien var det däremot falkenbergarna som hade banpoängen på sin sida och trots jämnheten kägelpoängmässigt fick de med sig fyra poäng mot en. 

Matchen slutade med andra ord 11-8 i BKF Falkenbergs favör och Hampus Nilsson blev matchbäst på strålande 1017 poäng. Sturebys Robin Noberg är näst på tur i protokollet då han slog till med 983 poäng. Falkenberg-spelaren Theo Stéen slog inte bara 978 poäng vilket ledde till att han blev en av matchens tre bästa spelare – han avslutade därtill med att slå till med elitserielördagens andra trehundring!

Team Clan Nässjö BK fortsatte nordost och besökte Team Alingsås BC på Stures bowling och sportbar – ytterligare ett toppmöte som inte skulle gå bortalagets väg. Alingsåsarna var märkbart mer på hugget i de två inledande serierna och med 4-1, två gånger om, ledde de således med 8-2 efter halva matchen. Clan lyckades knipa en banpoäng mer än sina motståndare i serie nummer tre, men trots det innebar det att Team Alingsås redan säkrat oavgjort. Med en ruskigt hög serie, i form av 1923 poäng, tog västgötarna ytterligare 4-1 i matchens sista serie och gick därmed segrande ur matchen med 14-6.

Högst kägelpoäng på det individuella planet innehade däremot Clans Linus Wedin med 957 poäng. Näst på tur finnes Team Alingsås-spelarna Lucas Hall och Emanuel Jonsson på 952 respektive 939 poäng. 

IKW/Köping BK fortsatte på sin tur genom Skåne och härnäst stod ett möte med Kulladals BS, i Baltiska bowlinghallen, på agendan. Detta möte inleddes med betydligt mer jämnhet än gästernas föregående match och efter två spelade serier stod det 5-5. Med halva matchen kvar att spela lade IKW/Köping i en högre växel och tog därmed ledningen med 9-6 inför den avgörande serien. I matchens slutskede skulle det dock även denna gång bli spännande ända in i det sista och ännu en gång, med 11-9, slutade det i vinst för IKW/Köping innebärande att de lyckades med bedriften att få med sig full pott från sin bortasväng.

Högst slagning i denna match innehade vinnarnas Jakob Bolin Åsman med 967 poäng. Därefter var det Kulladals Christer Rapp och Victor Verner Gundersen som stod på tur med 918 respektive 915 poäng.

BK Kaskad skulle få en
betydligt roligare avslutning på bortasvängen än hur den inleddes när de besökte Ludvika BK. De inledde mycket starkt med 4-1 och trots en liten dipp i andra serien lyckades de säkra poäng efter tre spelade serier, där de ledde med 10-5. Efter ytterligare en hög serie, tillika en gedigen avslutning, gick de i mål på 13-7. 

Elliot Moulin blev bäste spelare i matchen med sina stiliga 989 poäng, följd av lagkamraten Teodor Samuelsson på 968. Lagbäst i Ludvika blev Fredrik Andersson på 936 poäng.

Länk till tabell och matchfakta i herrarnas elitserie

Text: Amanda Seppälä Steén

Amanda Steén   27 januari 2024 19:16