Full House säkrade sista slutspelsplatsen i herrarnas Elitserie

På söndagen spelades det två matcher som blev helt avgörande för vilket lag som skulle ta den sista slutspelsplatsen i herrarnas Elitserie. Full House gjorde jobbet mot Ludvika och samtidigt så förlorade Göta hemma mot Stureby, vilket innebär att Full House nu har säkrat fjärdeplatsen och kan rikta in sig på slutspel!

Nu känns det underbart, säger en glad Kim Andersson i Full House

Full House blir alltså det sista laget som kvalificerar sig för årets SM-slutspel, där de gör tidigare klara Pergamon, Clan och Alingsås sällskap. Detta efter en stark seger på bortabanor mot jumbon Ludvika. Full House gjorde en genomgående bra match, men efter halva serien stod det 5-5 efter att Ludvika gjort en riktigt stark serie och kvitterat ett 4-1 underläge, och där och då var det en del nerv i matchen.

Men redan i nästa serie sjönk siffrorna för Ludvika, samtidigt som Full House gjorde sin bästa runda för dagen, något som ledde till att bortalaget kunde vinna serien med 5-0 och när sista serien slutade 4-1 till Full House var matchen avgjord och bortalaget vann matchen med 14-6
Full House hade fyra man över 900 och allra bäst var Ben Robinson som smällde in 957. För Ludvika var det Magnus Lindkvist som slog högst med 912.

Vi gör en bra laginsats idag. Vi höll huvudet kallt och jobbade på ruta för ruta och det blev till sist en bra utgång. Nu ska vi smälta det här och imorgon börjar planeringen och träningen inför slutspelshelgen i Maj, säger en mycket nöjd Kim Andersson

Stureby slog Göta

Göta hade innan dagens match fortfarande chansen att komma ikapp Full House och göra det till en fråga om vilket lag som hade bäst diff. Det grusades dock i dagens match mot Stureby, som kom på besök i Helsingborg. Stureby var betydligt mer på tårna i matchen och hanterade det svåra underlaget bättre än vad hemmalaget gjorde. Stureby vann direkt första serien med 4-1 och sen släppte de aldrig greppet. Matchen var avgjord efter 3 serier och bortalaget vann till slut med 13-7 och därmed tappade Göta chansen att slåss om den sista slutspelsplatsen
Trots förlusten så var det en Götaspelare som hade högs slagning i matchen då Jan Macek gjorde 891. I Stureby var det Marcus Tidbeck som slog högst med 845.

De fyra slutspelslagen är nu alltså klara och det är även klart att Ludvika kommer sluta sist och spela i Allsvenskan nästa år. Det är också klart att Tegnér och Kulladal kommer att få kvala för att hålla sig kvar i Elitserien. Det som är kvar att avgöras är vilket lag som kommer ta andraplatsen bakom Pergamon. Clan och Alingsås ligger båda på 29 poäng och båda lagen har dubbla bortamatcher kvar att spela nästa helg. 

Christian Holmén   07 april 2024 16:56