BK Full House och BK Högland vann de två Elitseriematcherna som spelades under söndagen. Full House vann borta mot BKF Falkenberg i herrarnas högsta liga och Högland vann mot gästande Hammarby IF BF i damernas.

I herrarnas Elitserie följde BK Full House upp hemmasegern på lördagen mot Team Clan och tog en övertygande seger på bortaplan på söndagen mot BKF Falkenberg. Ängelholmslaget inledde strålande och vann båda de två första serierna med 4-1 och hade klara 8-2 i halvtid.

Sedan kom hemmalaget in mer i matchen, men kunde inte matcha gästernas fina spel fullt ut. De två sista serierna blev jämnare men det var Full House som vann även dessa, båda med 3-2, vilket gav slutresultatet 14-6 till gästerna.

Noterbart var att samtliga Full House serier låg på 1700 med 1719 som lägst och 1770 som högst. Laget hade sin sjunde bästa spelare på fina 829. Individuellt hos segrarna toppade Kim Andersson med fina 988 trots en ganska lugn start med 199 i den första serien. I hemmalaget var Johan Helldén bäst med 951, men han var lite för ensam om de högre serierna i Falkenberg denna lördag.

I damernas Elitseries enda match på söndagen vann BK Högland klart mot gästande Hammarby IF BF. Hammarby hängde med bra i de två första serierna där lagen tog hem var sin serie med 3-2 vilket gjorde att det var lika 5-5 efter halva matchen. Men sedan var det nästan bara hemmalaget som vann den tredje serien med 5-0 och den sista med 4-1. Det gav klara 14-6 i Höglandsfavör, lagets sjätte vinst av sju möjliga och nässjölaget hakar på tätt efter serieledande Spader Dam.

Rebecka Larsen i topp individuellt i hemmalaget med fina 933. Höglands Maria Fridell, 888, i par med Malin Johansson, 749, tog även hem alla fyra banpoäng. I Hammarby toppade Katrin Fahlström med 846.

(Arkivbild: John Mattsson, BK Full House)

Länk till resultat herrarnas Elitserie

Länk till resultat damernas Elitserie

30 oktober 2022 21:41