Full House och Hallandia vann söndagsmatcherna

BK Full House och BK Hallandia blev söndagens vinnare i bowlingens elitserier. På hemmabanorna besegrade Full House gästande Stureby BK och i damernas högsta liga tog BK Hallandia en efterlängtad seger mot BK Merci.

Det spelades en match i vardera herrarnas och damernas elitserier på söndagen. I herrarnas elitserie tog BK Full House en mycket viktig hemmaseger mot Stureby BK. Ängelholmslaget vann med 13-7 efter att ha tagit hem alla tre första och jämna serierna med 3-2. Med ledning 9-6 inför avslutningen avgjorde hemmalaget med klara 4-1 i den sista serien.

– Det var en mycket viktig seger. Särskilt om vi vill hänga med i toppen med tanke på hur de andra resultaten gick i helgen, säger Kim Andersson i Full House.

Individuellt var Kim Andersson klart matchbäst och dammade in fina 965 medan Full House heldanska bordspar med Tim Stampe, 891, och Mikkel Sørensen, 806, vann alla fyra banpoäng.

– Även om jag lyckades bra, var det en riktig kämpainsats idag. Det var lite knepigt för många och lätt att få käglor kvar så avgörande blev att täcka rutor, fortsätter Kim.

Det hjälpte inte att Stureby hade med den tidigare skadade Dennis Eklund som med sina 903 var näst bäst hos gästerna efter Robin Noberg, 910.

I damernas elitserie tog BK Hallandia en lika efterlängtad som viktig seger mot ett gästande BK Merci.

– Vi vet att vi kan spela bra och vi gjorde det som ett lag idag, säger en nöjd Yvonne Martinsson i Hallandia.

Det var en svängig match där Hallandia tog kommandot direkt och sopade rent i den första serien med vinst 5-0. I andra hittade gästerna spelet bättre, tog hem serien med 4-1 och matchen var helt plötsligt jämn igen.

I den tredje serien var det återigen hemmalaget som dominerade och kunde via ytterligare en serievinst med 5-0 gå ifrån och avgöra matchen med totalt ointagliga 11-4.   

– Den tredje serien var länge jämn men vi lyckades avgöra i de sista rutorna. På två bord vände vi underlägen i slutrutan och det var skönt att se när strajkarna kom, berättar Yvonne Martinsson vidare.  

Matchen hade en spelare som stack ut lite extra och det var hemmalagets Sandra Granfeldt som var ensam över 800. Sandra strajkade ihop utmärkta 888 och vann också alla fyra banpoäng i par med Linnéa Andersson, 719.

Tvåa individuellt i Hallandia var Anna Henriksson med 792 och i Merci toppade Sabina Nilsson med 785.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

Länk till matcher och tabell damerna elitserie

 

Jonas Brändström   28 januari 2024 15:09