Full House, Falkenberg och X-Calibur söndagssegrade i elitserierna

Det blev idel hemmasegrar i söndagens tre elitseriematcher. BKF Falkenberg besegrade BK Tegnér Säffle och BK Full House vann mot BK Kaskad.

– Det blev en fördel för oss matchen igenom då de aldrig hittade in, säger en glad Kim Andersson i Full House. 

I damernas elitseries enda söndagsmatch tog Team X-Calbur en klar hemmaseger mot Hammarby IF. 

BK Kaskad hade full pott på lördagens två bortamatcher när Norrköpingslaget vann mot både Kulladals BS och IS Göta. På söndagen skulle däremot Kaskads segertåg denna helg få ett stopp när de besökte Ängelholm för match mot BK Full House.

Hemmalaget satte gasen i botten direkt med 1750 i den första serien mot Kaskads 1647 vilket gav en hemmaledning med 4-1. Men i den andra serien tappade Ängelholmslaget spelet och rasade ner till 1516 mot gästernas 1589. Kaskad vinner serien med 3-2 och närmade sig, men det var aldrig någon panik i hemmalaget inför fortsättningen.

– Vi gör några dåliga beslut och bollval i den andra serien, ändå fick vi med oss två poäng i serien så det kändes trots allt bra inför den tredje då vi fortfarande hade ledningen, förklarar Kim Andersson i Full House.

I den tredje serien var Full House återigen på rätt spår och prickade in 1700-strecket exakt mot en Kaskad som fortsatte att dala siffermässigt. Återigen 4-1 i serien gav 10-5 till Full House inför avslutningen.

– Det börjar ändå tajt i den fjärde serien men sedan rycker vi efter halva serien och då avgörs matchen full ut. Vår styrka idag var framförallt slutrutorna där vi var ruggigt starka, förklarar en nöjd Kim Andersson vidare.

Med två segrar i helgen tog sig Full House upp på den fjärde och sista slutspelsplatsen.
Är det en plats ni ska behålla serien ut?

– Ha, ha...vi har bara spelat sex matcher och det är mycket, mycket kvar att spela om men vi ska göra allt för att hålla oss kvar där ovan strecket, säger Kim Andersson.

Under lördagen storspelade bröderna Richard och Raymond Teece och det fortsatte de båda med även med under söndagen. Idag var Richard i topp med 932 strax före Raymond på 929 och de var ensamma över 900 i matchen. Bröderna tog även hem alla fyra banpoäng i par med Andreas Andersson, 737, respektive Kim Andersson, 769.

I Kaskad toppade Markus Lenefjäll med 899 före Filip Wilhelmsson, 838.

Även om poängen ännu lyser med sin frånvaro för nykomlingen BK Tegnér Säffle så ser laget ändå ut att spelmässigt växa in allt mer i elitseriekostymen. I går pressade de Full House på bortaplan in till slutrutorna och idag fick också BKF Falkenberg kämpa in i det sista för att klara två poäng i hemmahallen.

Falkenberg fick en bra start och drog ifrån till 7-3 efter halva matchen men Tegnér gav sig aldrig och det var match långt in i den sista serien. Falkenberg lyckades dock hålla undan och vinna med 12-8 och hakar på i tabellen just under slutspelsstrecket.

I Falkenberg toppade Theo Stéen med 896 och Tegnérs, och hela matchens bäste för dagen, var unge Emil Svensson som dammade in hela 1006. Emil vann även alla fyra banpoäng i par med Kristian Persson, 886.

I damernas elitseries enda söndagsmatch gjorde hemmalaget Team X-Calibur processen kort med gästande Hammarby IF. X-Calibur startade med att vinna den första serien med klara 5-0 och avgjorde sedan matchen i den tredje serien genom att ta en ointaglig ledning med 13-2. Matchen slutade med klara 17-3 till Partillelaget. Med segern klev X-Calibur upp till andra plats i tabellen medan Hammarby ligger längst ner i den haltande tabellen.

X-Calibur hade två spelare över 900 med Josefin Hermansson i topp med utmärkta 972 före Ottilia Gunnarsson, 936. Hammarby hade i sin tur två spelare över 800 med Ann-Ki Larsson Karlsson på 818 och Susanne Olsson, 811.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

Länk till matcher och tabell damernas elitserie

 

 

 

Jonas Brändström   22 oktober 2023 18:51