Flash och Boden har tagit grepp om Nordallsvenskan

Det var två minisammandrag i Nordallsvenskan i helgen. Dels i Härnösand där Flash stod som värd, och dels i Kramfors där Domsjö var hemmalag och värdlagen var förlustfria.

Flash stod alltså som värd hemma i Härnösand där Umeå och Prana kom som gäster och det var Prana som fick inleda mot Flash. Det blev en välspelad match som bytte karaktär halvvägs. Det var nämligen Prana som inledde starkast och plockade hem totalpoängen i de båda första serierna och ledde med 6-4 efter två serier. Det var då hemmalaget vaknade till ordentligt, höjde sin restultatnivå med 150 pinnar per serie och både vände på och vann matchen. Flash släppte bara ifrån sig 2 poäng de avslutande två serierna och vann tillslut med 12-8. 
Tobias Sagvold i Flash var verkligen på spelhumör och skickade in hela 995. Lagkamrat Torbjörn Jonsson fick ihop 902, medan Pranas Philip Sandgren fick ihop 909.

Flash, som fick vila ett par timmar, fortsatte sedan i samma stil i sin match mot Umeå i sammandragets sista match. Endast 2 tappade poäng i de första två serierna mot Umeå och fortsatt bra spel. Flash lugnade sedan ner sig lite resultatmässigt de två sista serierna, men kunde ändå ro matchen i hamn utan några större problem. 3-2 i tredje serien och matchen var avgjord, och sedan defilering in i mål med 4-1 i sista serien. 15-5 totalt och Flash ligger därmed på andra plats i serien på samma poäng som ledande Boden.
Flash hade i den här matchen en väldigt jämn spridning på sina spelare och samlade 6 gubbar mellan 820 och 895, där Magnus Melander hade högst slagning. Jesper Hansson i Umeå ville inte vara mycket sämre och fick ihop 894.

I matchen där Flash vilade så var det Prana och Umeå som tampades om poängen, och det blev en någt svängig historia. Umeå kom in och tog kommandot med 3-2 i första serien. I andra serien vände dock Prana på matchen helt och hållet, tog fyra poäng och tog ledningen med 6-4. I tredje serien blev det dock tvärtom då Umeå kom tillbaka och vände på matchen igen då det var deras tur att vinna en serie med 4-1. Matchen stod och vägde, men det var Umeå som till sist var starkast och vann även sista serien med 4-1 till slutresultatet 12-8. Umeå fick därmed med sig 2 poäng medan Prana fick åka hem helt utan poäng.
Michael Burén i Umeå och Peter Forsgren i Prana avslutade båda matchen med kanonserier, 268 respektive 255 och det var även de som hade de högsta slagningarna totalt. Michael fick ihop 889 och Peter 887.

I Domsjös första match hemma i Härnösand var det Piteå som stod för motståndet i en match som blev mer eller mindre så jämnt det kan bli. Domsjö inledde bäst och med det lilla extra flytet och vann både första och andra serien med 3-2. I tredje och fjärde serien så blev det precis tvärtom och Piteå kunde istället plocka 3-2 i bägge seriern. Matchen slutade alltså 10-10 och endast ca 60 poäng skiljde lagen åt i totalslagningen.
Thomas Vännman i Domsjö hade matchens högsta slagning med 875. I Piteå blev Carl Wikhede bäst med sina 794

Piteå fick sedan stanna kvar på banorna och bytte ut motståndet till Vilhelmina. Den matchen började även den mycket jämnt, Vilhelmina vann första serien med 3-2 och Piteå följde sedan upp med att vinna andra serien med 3-2. 5-5 efter halva matchen. Då kom dagens första serie i Härnösand som inte slutade 3-2 till något av lagen. Piteå lyckades nämligen ha alla marginaler på sin sida i tredje serien och plockade hem samtliga 5 poäng, och säkrade minst oavgjort igen. Piteå gjorde sedan vad som krävdes i sista serien och tog två poäng i en serie som återigen slutade 3-2. Piteå vann därmed matchen med 12-8. Piteå fick därmed med sig en seger och 3 poäng hem
Johnny Johansson i Piteå ende man i matchen över 800 med sina 803. Sven Hedman blev bäst i Vilhelmina med 788.

I sista matchen för dagen i Härnösand så var det återigen dags för Domsjö att kliva på banorna och spela mot Vilhelmina. Även i den här matchen var 3-2 ett ganska gångbart resultat, även om både första och sista serien slutade 4-1. Och det var Domsjö som stod på rätt sida av siffrorna i alla serierna, då Vilhelmina inte riktigt kom upp i nivå i den här matchen. Domsjö vann tilllut matchen relativt enkelt med 14-6 efter att ha haft 7-3 i halvtid. Domsjö fick alltså precis som Piteå med sig totalt 3 poäng hem, medan Vilhelmina fick åka hem utan poäng.
Eva Vännman i Domsjö blev bäst i matchen med 802 medan Andreas Fjällström blev bäst i Vilhelmina med 800.

Förutom sammandragen så spelades det också match i Kalix mellan Fjällräven och Boden. Två lag i varsin ände av serien, där Boden toppar och Fjällräven ligger längst ner. Men det var hemmalaget Fjällräven som började bäst och vann första serien med 3-2. Boden kunde dock snabbt kvittera i andra serien och sedan var det Boden för hela slanten resten av matchen. I de två sista serierna tog Boden 9 poäng och tappade bara ett och gick ifrån och vann matchen med 14-6. Boden och Flas har nu ryckt lite i serien och har båda 4 poäng ner till Vilhelmina på tredje plats.
Bäst blev Bodens Ludwig Ingerskog med 858. I Fjällräven var det Tommy Petersén som var bäst med 796.

30 oktober 2022 00:21