Fjärde raka för Högland och fortsatt serieledning!

BK Högland inledde säsongen med en förlust i första omgången, men sen dess så har laget kommit igång ordentligt och laget från Nässjö har nu 4 raka segrar och toppar Elitserien. Samtidigt är det ett riktigt getingbo bakom Högland, då alla lag samlat mellan 2 till 5 poäng.
-Vi verkar ha valt rätt profil för våra hemmamatcher just nu, säger Rebecka Larsen i Högland.

Inför årets hemmamatcher så hade Högland haft en hel del diskussioner kring vilken profil som de skulle välja, och till slut landade det i 42-fotaren. Något som definitivt har varit rätt för Högland hemma i Nässjö, och var rätt även den här gången då den gav gästande Merci betydligt större problem än vad hemmalaget hade. Merci hängde på bra i början, men Högland kunde vinna totalen knappt och serien med 3-2
-Även om vi inte slår jättehöga siffror, så har motståndet haft det klurigare än oss, så vi verkar absolut ha valt rätt. Men nu är det ett långt uppehåll för oss, så vi får se vad som känns rätt sen, säger Rebecka Larsen
Och klurigare blev det för Merci, efter första serien var det nämligen Högland för hela slanten. Andra serien slutade 5-0 och när det sen följdes upp med 4-1 i tredje serien så var matchen avgjord. Högland drämde sen till med dagens högsta serie i slutet och tog ytterligare en 4-1 till slutresultatet 16-4.
Mercis My Olsson var den som löste banorna bäst den här dagen och fick ihop 854. Alice Lindqvist bäst i Högland med 845.
-Vi är mycket nöjda med den start vi fått, och siktet är självklart inställt på slutspel. Något annat är inte att tänka på, säger Rebecka Larsen

Första poängtapp för Merci
Merci, som var obesegrade inför dagens matcher, hade en mindre bra helg. Deras dag inleddes med match i Partille, där X-Calibur väntade, och även där var det hemmalaget som var det starkare laget den här dagen. X-Calibur tryckte gasen i botten från början och släppte aldrig in Merci i matchen. 4-1 och 5-0 i de båda första serierna la grunden för segern med 13-7. Merci kunde putsa siffrorna något i sista serien där de tog 4-1.
Trots förlusten så hittar vi faktiskt de två högsta slagningarna i matchen i Merci, då Maria Bertilsson gjorde 914 och Linda Larsson 911. Josefin Hermansson hade högst slagning i X-Calibur med 889

Jobbig bortaresa för Hammarby
Hammarby har en långhelg borta, med två matcher under lördagen och en avslutande mot X-Calibur imorgon söndag, och de hade det något tveksamma nöjet med att inleda dagen med match i Helsingborg mot Spader Dam. Spader satte ribban högt direkt från start och tog 5-0 i första serien, och även om nivån sjönk något i efterföljande serier så var matchen ändå avgjord efter 3 serier då hemmalaget hade 12-3 och tillslut landade matchen på 16-4 till Spader.
Anna Andersson i Spader Dam är nöjd med dagens insats:
-Matchen idag är en som vi ska vinna, och vi gjorde som vi skulle! Vi hade satt upp små mål under matchens gång och vi klarade samtliga, så vi är väldigt nöjda med dagens match.
Hon fortsätter sedan:
-Vi testade en ny profil idag och vi lär oss mycket varje gång vi spelar på dem, som vi sen tar med oss. Det är alltid skönt att vinna efter en förlust! Även om vi alltid vill vinna och inte fokuserar på föregående omgångar.
Bäst i matchen blev Josefine Linderoth i Spader Dam som fick ihop 808. I Hammarby var Frida Johansson bäst och fick ihop 786

Hallandia bröt torkan
Hammarby åkte sen vidare till Falkenberg för match mot Hallandia. Hallandia stod på 0 poäng inför matchen och var extra laddade för att ta sina första poäng för säsongen
-Vi var supertaggade inför matchen, säger Yvonne Martinsson i Hallandia, och fortsätter sedan
-Det var så nära i Stockholm, så vi ville så gärna vinna!
Och Hallandia såg definitivt till att göra det de ville, då de inte gav Hammarby någon chans i matchen. 4-1 i första serien och 5-0 i andra följdes upp av 4-1 i både tredje och sista serien. Matchen alltså avgjord efter 3 serier och slutade 17-3 till Hallandia.
-En måstematch som vi klarade galant, säger Yvonne Martinsson.
- Vi spelade bra och lämnade inget åt slumpen. Skönt med våra första 2 poäng!
Louice Magnusson i Hallandia hade en bra dag på banorna och slog 873. I Hammarby var Susanne Olsson bäst med 813

B-K Eva enda laget som tog poäng på bortabanor
Överlag så var det inte bortalagens dag, men det fanns ett undantag, då B-K Eva för dagen var betydligt starkare i Stockholmsderbyt mot AIK. Matchen spelade is AIK’s hemmahall Bowl-O-Rama, men hemmalaget var inte riktigt med i matchen från start, vilket Eva kunde utnyttja till fullo och det blev ytterligare en match som var avgjord efter 3 serier, då Eva plockade 4-1, 5-0 och 4-1 i de första tre serierna.
I sista serien kom AIK igång och slog matchens högsta serie och vann med 4-1 för att puts siffrorna till 14-6.
Bäst i matchen var Evelina Andersin i B-K Eva som fick ihop 830. I AIK var Malou Eng starkast med 782.

Text: Christian Holmén

21 oktober 2023 21:04