Fjärde raka för Calluna

Calluna och Oden är båda obesegrade i damernas södra allsvenska. I helgen blev det fyra poäng på bortaresan till Skåne för Calluna och vinst på bortaplan för Oden.

Boråstjejerna började dagen mot Staffanstorp på Baltiskan i Malmö. I en mycket jämn förstaserie drog Staffanstorp det längsta strået och tog ledningen med 3–1 efter att ha vunnit totalen med 1 pinne och ett bord med 2! I andra serien vände gästerna på steken och tog hem den med 4–1. Det innebar också ledning i matchen, en ledning som de sedan inte släppte ifrån sig. Calluna vann både tredje och fjärde med 3–2 och matchen med 11–8. I Staffanstorp slog Josefin Sörensson 762 och tog fyra banpoäng tillsammans med Pia Elfström. Matchens högsta slagning, 824, hade segrarnas Susanne Brink.

Matchen i Hässleholm mot Hässle började ganska likt matchen i Malmö – en jämn förstaserie där hemmalaget tog ledningen. Den här gången blev det 3–2. Andra serien gick till Calluna med 4–1 och ledning med 6–4. Calluna fick en liten dykare i tredje serien och då var Hässle inte sena med att ta igen poäng. 3–2 till hemmalaget blev det men fortfarande ledning för Calluna. Gästerna repade snabbt mod efter tredjeserien och slutade snyggt med en runda över 1500 och 4–0 i serien. Callunasegern skrevs till 12-7. Den här gången var Anna Nordin bäst i Calluna med sina 778. I Hässle toppade Lova Nilsson med 737.

Linnéa är normalt svårväxlade i sin hemmahall, men idag satte gästerna fart från början och Linnéa hittade inte in i matchen förrän i sista serien. Oden vann första serien med 5–0, fortsatte med 4–1 i andra och ytterligare en 4–1 i tredje. Oden hade 13–2, matchen var vunnen och de kunde slappna av lite. Samtidigt vaknade Linnéa till och tog hem fjärde, också det med 4–1. Segern blev Odens med 14–6 och bäst hos vinnarna var Tilda Lindberg med 771. Matchbäst blev hemmalagets Mimmi Persson – nygift förra helgen, stort grattis till det! – med 816.

 

 

Catharina Blixt Jeppson   14 oktober 2023 20:13