Favoriten Bodens BS vann Nordallsvenskan

Bodens BS, som degraderades från Elitserien till denna säsong, höll för favorittrycket och blev seriesegrare i Nordallsvenskan. I den sista omgången vann Boden klart på hemmaplan mot Domsjö IF BF med 17-3.

– Första steget i planen är klar, säger en nöjd Daniel Rönnbäck i Boden. 

Bodens BS ramlade ur Elitserien förra säsongen och har gått igenom Nordallsvenskan som stora favoriter. Facit blev serieseger efter sexton segrar, en oavgjord och endast en förlust. På söndagen vann laget klart den sista matchen mot gästande Domsjö IF BF med 17-3.

– Seriesegern var enligt planen, men det har ändå varit roligt. Alla motståndare vi möter här i norr är nästan våra kompisar och vi har jobbat mycket på att få till en bra sammanhållning i laget och tagga oss själva att spela så bra vi kan under hela säsongen, säger Daniel Rönnbäck i Bodens BS.

Bodens målsättning har hela säsongen varit att ta sig tillbaka till Elitserien igen och det så snabbt som möjligt. Till slutspelet från Nordallsvenskan kommer även BK Flash och BK Prana och för Boden blir första matchen vinnaren mellan dessa två lag.

– Nu börjar det vi verkligen sett fram emot efter besvikelsen i Skellefteå förra våren. I slutspelet spelar det ingen roll vilka vi möter, vi måste vinna mot vilket lag vi än möter för att nå målet, fortsätter Daniel Rönnbäck.

I söndagsmatchen mot Domsjö var Per Sundqvist och Ludwig Ingerskog i topp individuellt med 921 respektive 915. Hos gästerna var Stefan Söderlund bäst individuellt med 868.

Länk till kval- och slutspel till Elitserie

 

Jonas Brändström   16 april 2023 19:14