Far och son Torgersen slog 300 i samma serie

Sådan far, sådan son. Ja, i lördagens division 1-match slog både Tore Torgersen och Noel Haglund Torgersen till med 300 poäng i den fjärde serien för BK Skrufscha.
– Det är ganska galet. Jag har inte varit med om något liknande tidigare, säger Tore Torgersen.

Det var i matchen mellan Team Lerum BC och BK Skrufscha i division 1 Norra Götaland det spektakulära skedde där far och son Torgersen slog 300 poäng i samma serie. Sonen Noel var först ut med att säkra 300. Därefter ville inte pappa Tore vara sämre och strikade även han hela vägen ut i den avslutande serien i Lerum Pinyard Bowling.
– Jag var nästan mer inne i Noels spel och nervösare över det så jag kommer nästan inte ihåg så mycket från mitt egna spel i den fjärde serien. Noel hade haft det lite tyngre i de tidigare serierna. Jag försökte få honom att tagga till men ibland under match när det går motigt är det svårt att ge tips som pappa. Kenneth Hermansen i laget fick honom att skifta klot till den sista serien och då lossnade det. För egen del har jag inte spelat så mycket det senaste och det tog lite tid att komma igång. Men sedan kändes det bra.

Tore Torgersen har en tung meritlista och har spelat för Norges landslag i 40 år. Men en liknande händelse likt i lördags har han inte upplevt tidigare.
– Det är helt surrealistiskt att vi båda lyckas slå 300 poäng i samma serie. Det var en fin stämning i hallen efteråt.

Matchen mot Lerum slutade 10-10.
– Vi hade chans att vinna på slutet men det gick inte riktigt trots 300-slagningarna. Lerum spelade bra och bjöd på tufft motstånd.

Torgersens Skrufsha hade tidigare under lördagen besegrat Alingsås på bortaplan i seriepremiären. Vänersborgslaget gick upp till divison 1 till denna säsong och har redan siktet inställt på Allsvenskan.
– Vi har ett bra lag. Sedan är vi som de flesta lagen sårbara om vi har några spelare borta men målet är att gå upp till Allsvenskan, säger Torgersen.

Resultat Team Lerum BC-BK Skrufscha

Linus Wirén   19 september 2023 20:11