Enbart hemmavinster i Sydallsvenskan

Av de åtta matcher som spelades i Sydallsvenskan blev det hemmaseger i samtliga och ovanligt många med klar marginal. Med andra ord en glädjens dag för hemmalagen och tuffare för de fyra bortalag som fick åka hem utan poäng.

Lunds BK Mamba BK tog emot Örgryte IS BF i Lunds Bowlinghall och det var hemmalaget som tog ledning från start med full pott i banpoäng. Örgryte reducerade i andra med att vinna den serien med fyra banpoäng. Tredje serien kunde dock hemmalaget säkra en poäng via 4-1 och 10-5 inför sista avgörande serien. Det blev Örgryte som vann sista serien men LBK Mamba hade med sig första bordet med god marginal och vann därmed matchen med 11-9 (6383-6240). Matchbäst blev Örgrytes Jon Friberg med 901 poäng. Högsta slagningen i hemmalaget hade Philip Ovrell på 885 poäng. Hemmalagets lagduo Magnus Andersson/Glen Karlsson tog full pott i banpoäng.

Olofströms BS hade besök av Kabaré BS i Olofströms Bowlinghall. Här var det dock hemmalaget Olofström som styrde matchen från början till slut. Även denna match började 5-0 till hemmalaget men som sedan följdes upp med två omgångar av 4-1 och matchen var avgjord med 13-2 efter tre serier. Olofström hade riktig strajkfest i andra serien som landade på 1871 poäng. Sista serien slutade 4-0 efter att ett bord slutat oavgjort. Solklar hemmaseger med 17-2 (6941-6323) till Olofströms BS. Matchbäst blev Stefan Johansson på 935 poäng och Olofström hade även Lukas Andersson, Rasmus Hagelberg och Hani Alani över 900-strecket. Lagkonstallationerna Stefan Johansson/Mats Andersson samt Lukas Andersson/Rasmus Hagelberg tog full pott i banpoäng.
Högsta slagningen hos Kabaré BS hade Kristoffer Klasson på 905 poäng.

I Nässjö Bowlinghall tog Team Clan Nässjö BK F1 emot Höganäs BC. Även här inledde hemmalaget starkast och fick med sig 4-1. Höganäs gjorde en rejäl uppväxling i andra serien och reducerade via 2-3. Tredje serien blev en riktigt jämn historia där lagen vann två bord vardera med ganska klara siffror men i totalen skiljde det endast tre käglor till hemmalagets fördel. Resultatet 9-6 inför sista och avgörande serien som togs hem av hemmalaget Clan med 4-1. Matchen slutade med hemmaseger 13-7 (6560-6341). Matchbäst blev Clans Ludvig Hübinette på 941 poäng följt av Johannes Tigerstrand på 925 poäng. Johannes tog även full pott i banpoäng tillsammans med Carl-Oskar Palmér. Högsta slagningen hos Höganäs hade Gudlaugur Valgeirsson på 868 poäng.

I Falkenbergs Bowlinghall var det farmarlagsmöte mellan BKF Falkenberg F och gästande Kulladals BS F1. Det var hemmalaget Falkenberg som direkt tog ledning i matchen och via 5-0 och 4-1 skaffade sig ett övertag. Tredje serien höjde Kulladal sina siffror men hade inte mycket att sätta mot Falkenberg som verkligen ägde sina hemmabanor idag. Två bord vardera tog lagen men Falkenberg tog totalen med över 100 käglor. Sista serien sjönk siffrorna för Falkenberg men så även för Kulladal och det blev full pott till hemmalaget. Ännu en solklar hemmaseger med 17-3 (7024-6313). Matchbäst blev Falkenbergs Johannes Magnusson på 938 poäng följt av Mikael Larsson på 932 och Mattias Svensson på 914 poäng. Lagkonstallationerna Oscar Svensson/Johannes Magnusson samt Marcus Svensson/Set Persson tog full pott i banpoäng. Hos Kulladal var det Eliaz Olsson som stod för högsta slagningen på 837 poäng.

Trelleborg och BK Borgen var nästa anhalt för Örgryte IS BF efter förmiddagens förlust. Här var det Örgryte som inledde med att ta hem första serien som slutade 1-4. Andra serien vann lagen två bord vardera men spelade oavgjort på totalen så 2-2 och 3-6 till Örgrytes fördel efter halva matchen. Tredje serien laddade hemmalaget om och växlade upp medan Örgrytes tappade lite och tog över ledningen via 5-0 till 8-6 inför sista serien. Även fjärde serien slutade 2-2 men denna gång var det oavgjort på fjärde bordet och Örgryte som fick med sig ett bord och totalen. Matchen slutade med hemmaseger till BK Borgen 10-8 (6792-6617). Matchbäst blev Örgrytes Lars Lundahl på 973 poäng där även Anders Magnhammar landade på precis 900 poäng. Högsta slagningen i Borgen hade Pontus Svensson på 920 poäng följt av Emil Wohlin på 903 poäng.

Hässleholm och BK Femtionian var Kabaré BS andra stopp. Det visade sig att hemmalaget här var lika svårslagna som förmiddagens match och BK Femtionian släppte aldrig in gästerna i matchen. Fyra omgångar med 4-1 innebar att matchen var avgjord redan efter tre serier. Ännu en klar hemmaseger med 16-4 (6702-6154) där hemmalagets Jenny Wegner var lite i en klass för sig och blev matchbäst på 984 poäng närmast följd av Christopher Narberg på 883 poäng. De båda tog även full pott i banpoäng Jenny tillsammans med Daniel Nilsson och Christopher tillsammans med Casper Gunnarsson. Högsta slagningen hos Kabaré hade Johnny Magnusson på 838 poäng.

BF Solängen tog emot Kulladals BS F1 i Mölndals bowlinghall för Kulladals andra match för dagen. Solängen som hade en lite tuff inledning på höstsäsongen visade på helt annat i denna match. Redan efter två serier och full pott i banpoäng hade hemmalaget säkrat en poäng. När de tog 3-1 i tredje serien efter att fjärde bordet slutat oavgjort var matchen avgjord med 13-1. Kulladal gjorde dock en uppryckning i sista serien och snyggade till resultatet lite när de vann den serien med fyra banpoäng. Det blev dock hemmaseger till BF Solängen med 14-5 (6531-6214). Matchbäst blev hemmalagets Thobias Karlsson på 897 poäng. Högsta slagningen hos Kulladal hade Kasper Astrup Johansen på 855 poäng.
- Tack, väldigt skön och viktig seger. Vi har försökt att träna lite extra under juluppehållet och vi tittar uppåt i serien under våren, hälsar Alexsander Flodin när vi gratulerar honom och laget till dagens hemmaseger.

I Tidaholms Bowlinghall väntade Marbodals BS på Höganäs BC som rest vidare från förlusten i Nässjö. Som många andra av dagens matcher började hemmalaget med att plocka full pott i banpoäng efter en stark inledning. Andra serien sjönk resultaten en aning och lagen delade på borden men Marbodal tog totalen. Övertag för Marbodal med 8-2 efter halva matchen och när de vann tredje med 4-1 var matchen avgjord. Marbodal avslutade som de började med full pott och vann matchen med 17-3 (6598-5840). Matchbäst blev Henrik Blomqvist i Marbodal på 881 poäng och han tog även full pott i banpoäng tillsammans med Tobias Kling. Hos Höganäs hade Hugo Videtorp högsta slagningen på 841 poäng.

Pergamon F, Forsheda, Joker och Bulltofta stod över helgens omgång. Det är jämnt i serietabellen med Pergamon F i fortsatt ledning på samma poäng som Marbodal, båda 19 poäng. Trean Clan F1 och fyran Forsheda har båda 18 poäng och Borgen som med dagens vinst klättrade i tabellen hamnade precis under strecket på 17 poäng.
Nederst i tabellen har Solängen börjat sin klättring och även här är det jämnt i tabellen där Kulladal F har jumboplatsen med 6 poäng och Solängen 8 poäng. Ovanför finns Lunds BK Mamba på 10 poäng och sedan Bulltofta  och Örgryte som båda har 11 poäng. Med sex omgångar kvar att spela kan mycket ännu hända.

Länk till serietabell och matchprotokoll i Sydallsvenskan

Foto: BF Solängen
Fotograf: Maria Ramstedt

Karin Wiklund   27 januari 2024 19:39