Elitserierna startar om med många streckmatcher

När bowlingens seriespel drar igång igen med omgång 14 vankas flera viktiga streckmatcher både i herrarnas och damernas Elitserie. Omgången tjuvstartar redan på fredagskvällen när Stureby BK tar emot Team Pergamon BC.

Redan på fredag är det dags för ett spännande möte då Stureby BK tar emot Team Pergamon BC. Senast lagen möttes var i Partille och då vann Pergamon en mycket jämn match med knappast möjliga marginal, 10-9.

– Vi var inte långt borta förra gången vi möttes och oavgjort hade nog varit det mest rättvisa resultatet. Nu möter vi dem på hemmaplan där vi är starka och båda lagen har viktiga spelare borta även denna gång så det kommer bli ungefär samma lag som möts igen, säger Dennis Eklund i Stureby BK.

Hemmalaget Stureby har Robin Noberg borta på grund av spel i Qatar och Pergamon har flera spelare som är i USA och tävlar, bland annat Jesper Svensson och Osku Palermaa. Men Pergamon har så bred trupp att de alltid ställer upp med ett mycket slagkraftigt lag.

Nykomlingarna Stureby inledde serien mycket bra, men har inte riktigt haft marginalerna på sin sida sedan dess. När laget har vunnit har det oftast varit med stora siffror, medan förlusterna kommit med mycket knappa siffror.

– Vi har haft övervägande höga slagningar på hemmaplan och varit nära borta mot flera topplag. Vi har fortfarande pluskvot och det tar vi med oss och vi går för att vända trenden i de jämna matcherna med start redan ikväll, förklarar Dennis vidare.

På lördagen är det ett riktigt toppmöte när Team Pergamon åker vidare för bortamatch mot hittills obesegrade serieledarna BK Kaskad. Ska Norrköpingslaget behålla sin förlustnolla intakt och dryga ut sin serieledning eller ska Pergamon förstöra Kaskads lördag och knappa in på serieledarna?

En mycket oviss match att tippa i förhand, men den har alla förutsättningar att bli en riktig höjdare att följa.

Söndagen inleds med ett viktigt möte i kampen kring slutspelsstrecket. Tabellfemman BK Full House tar emot Team Alingsås som innehar den fjärde och sista slutspelsplatsen. Vinner hemmalaget byter lagen plats med varandra i tabellen och Ängelholmslaget tar över den sista slutspelsplatsen. Alingsås har dock redan samma dag chansen att återta sin slutspelsplats men då krävs minst en poäng i söndagens andra bortamöte, mot BKF Falkenberg.

Även sjätteplacerade IS Göta är i starkt behov av seger i helgen för att haka på lagen kring slutspelsstrecket. Helsingborgslaget tar emot IKW/Köping BK på lördagen -ett IKW/Köping BK som i sin tur är ute efter att klättra över det nedre kvalstrecket. Köping möter förutom Göta även Kulladals BS på bortaplan i en för båda lagen minst lika viktig match kring samma kvalstreck.

På lördagen möts de två lagen längst ner i tabellen när sista-placerade BK Joker tar emot nästjumbon Ludvika BK. För hemmalaget är en seger nästan ett måste för att inte glappet upp till lagen ovanför blir för stort. Joker har endast skrapat ihop fyra poäng hittills och vid en förlust mot Ludvika skulle gapet upp till lördagens motståndare bli minst fem poäng. Ludvika har i helgen två chanser att plocka poäng då laget på söndagen även möter Team Clan i Nässjö bowlinghall. Chansen till poäng mot hemmastarka tabelltvåan Team Clan är dock inte det största utan Ludvikas chans till poäng denna helg är klart störst mot Joker.

I damernas Elitserie spelas två matcher på lördagen och två på söndagen. Nykomlingarna BK Cahoot tar emot Team X-Calibur i Kalmar bowlinghall och senare på lördagen möts även BK Hallandia och BK Merci i Falkenberg.

För Team X-Calibur står många viktiga poäng på spel i lagets jakt för att ta sig upp på slutspelsplats. På söndagen möter Partilledamerna även tabelltvåan BK Högland i Nässjö bowlinghall, en riktigt tuff uppgift då Högland imponerat stort hittills denna säsong och vill vinna för att inte tappa på Spader Dam i toppen av tabellen.

I Stockholm vankas ett spännande derby när B-K Eva, Stockholm, tar emot Hammarby IF BF i Högdalens Bowlingpalatz. Seger för hemmalaget och B-K Evas slutspelsplats känns allt starkare. För Hammarby är en seger mycket viktig för att inte chansen till slutspel ska försvinna. Senast lagen möttes slutade matchen oavgjort, 10-10, på Hammarbys hemmabanor i Brännkyrkahallen.

Foto: Harre Photography

Elitserierna omgång 14   17-19/2

Herrar
Fredag 17/2
19.00   Stureby BK  - Team Pergamon BC

Lördag 18/2
10.00  Kulladals BS - IKW/Köping BK
14.00  BK Joker - Ludvika BK
14.40  IS Göta - IKW/Köping BK
15.00  BK Kaskad - Team Pergamon BC

Söndag 19/2
10.00  BK Full House - Team Alingsås BC
12.00  Team Clan BK - Ludvika BK
15.00  BKF Falkenberg - Team Alingsås BC

Damer
Lördag 18/2
13.20  BK Cahoot - Team X-Calibur B
15.00  BK Hallandia - BK Merci

Söndag 19/2
10.00  BK Högland - Team X-Calibur BK
10.00  B-K Eva, Stockholm - Hammarby IF BF

Länk herrarnas Elitserie matcher och tabell

Länk damernas Elitserie matcher och tabell

Jonas Brändström   16 februari 2023 20:04