Dubbla segrar för AIK på Gotland

AIK BK tog två fina bortasegrar på Gotland i Mellanallsvenskan. På söndagen besegrades först Stånga IF och sedan vann AIK även det viktiga streckmötet mot Gotlandspärlan IF om en slutspelsplats till Elitserien.

Det spelades endast två matcher i de allsvenska serierna på söndagen och båda i herrarnas Mellanallsvenska. Stånga IF fick ingen revansch på hemmaplan mot AIK BK efter förra helgens förlust på fastlandet i Stockholm. Ännu en gång var AIK numret större än Stånga och kunde vinna med klara 13-7 efter att ha strajkat ihop nästan 600 poäng mer i totalslagning och fått ihop fina 6912.

Efter en klar ledning för gästande AIK med 7-3 inför den andra halvan av matchen gjorde hemmalaget det spännande inför den avslutande serien då laget vann den tredje serien med 4-1 och reducerade underläget till endast 7-8 inför avslutningen. Men när det väl gällde var AIK det klart bättre laget och sopade rent i den sista serien vilket gav en klar seger till slut.

Hos segrarna var Joel Johansson ensam i matchen över 900 med 912 och det var ett jämnt Stockholmslag som hade sjunde bäste spelare på 829. Dan Segerlund var bäst i Stånga med 871.

Efter mötet med Stånga var det dags för AIK att bege sig till Visby för ett viktigt streckmöte mot jagande Gotlandspärlan IF. AIK på den andra och sista slutspelsplatsen mot Elitserien mot Gotlandspärlan på placeringen därefter inför helgen.

Nu var det hemmalaget som inledde snäppet bättre och drog ifrån till ledning 6-4 efter två spelade serier. Men därefter handlade det mesta om gästande AIK som bara släppte ifrån sig en banpoäng i de två avslutande serierna. De gul-svarta kunde vända matchen och vinna en ny seger och även denna gång med13-7.

Om det var ett jämnt spelade AIK i lördagens första match var det nu två spelare som stack ut individuellt. Alvin Kvarnström lyckades få ihop utmärkta 1005 och Lukas Jelinek var inte långt efter med 989. I Gotlandspärlan toppade Andrei Liljegren med 863.

Tack vare söndagens två segrar tog sig AIK förbi Stureby F1 och upp i serieledning i grupp B. AIK ökade även försprånget ner till tredjeplacerade Gotlandspärlan till hela sju poäng men med två matcher fler spelade.

Länk matcher och tabell Mellanallsvenskan

 

 

 

Jonas Brändström   10 mars 2024 18:49