Dubbla bortasegrar för både Clan och Kaskad

Team Clan fortsätter sitt segertåg i herrarnas Elitserie. På lördagen kom den femte och sjätte raka segern när Nässjölaget övertygande vann på bortaplan mot Stureby BK och IKW/Köping BK.

– Skönt att vi fortsätter att vinna, vi gör ett bra jobb helt enkelt, säger en nöjd Pontus Andersson i Clan.

Även BK Kaskad vann dubbelt på bortaplan denna lördag.

När den sjätte omgången i herrarnas Elitserie inleddes på lördagen visade Team Clan att laget blir riktigt svårt att besegra denna säsong. Mot Stureby BK i Stockholm vann Clan övertygande med hela 15-5 efter att ha avgjort matchen redan i den tredje serien.

– Vi kom in rätt i matchen direkt. Banorna var som vi hade förväntat oss, vi ställde oss rätt direkt och sedan gjorde vi det vi skulle, säger en nöjd Pontus Andersson i Clan.

William Berggren toppade individuellt i Clan med 954 och Peter Hellström, 953, i par med Linus Wedin, 876, vann alla fyra banpoäng. Hemmalagets bäste för dagen var Jerry Ekman-Wogel med 866.

Om det gick nästan som på räls för Clan på Högdalens Bowlingpalatz i Stockholm så hackade det en del inledningsvis i eftermiddagens möte med IKW/Köping BK. För i Köping var det hemmalaget som tog kommandot i den första serien med ledning 4-1.

– Det var betydligt tuffare i Köping, de har en profil som är lite mer klurig i början. Köping gjorde helt enkelt mindre misstag i början då banorna inte var som vi hade trott, förklarar Pontus Andersson vidare.

Men efter den lite svaga inledningen var det gästande Clan för nästan hela slanten i serie två och tre. Clan gjorde 9-1 i de två mellanserierna, tog ledningen med 10-5 inför den sista serien, där Clan bara fortsatte att spela på.

– En av våra styrkor är att vi är väldigt öppna för lösningar och det känns nästan som om det kvittar om det går bra eller dåligt under matcherna. Nu fick vi anpassa oss efter den första serien, lösa problemet och sedan gör ett bra jobb resten av matchen.

BK Kaskad studsade tillbaka starkt efter förra helgens klara hemmaförlust mot Team Pergamon. Kaskad vann båda sina bortamatcher på lördagen mot Kulladals BS och IS Göta på ett övertygande sätt.

– Vi har haft det lite segt inledningsvis, och det sätter sig också lite i huvudet på spelarna. Segrar ger alltid lite mer självförtroende och jag hoppas nu att en del av spökena försvunnit då vi idag visade att vi faktiskt kan, säger en nöjd Filip Wilhelmsson i BK Kaskad.

Matchen mot Kulladal avgjorde Norrköpingslaget redan efter den tredje serien med ledning12-3. I den sista serien putsade hemmalaget till siffrorna mot ett avstannande Kaskad genom att vinna serien med 5-0 vilket gav slutresultatet 12-8 till Kaskad.

– Vi gör en bra match. Det var tuffa banor med förändringar hela tiden och vi lyckades lösa det bra och spela med bra tålamod, förklarar en nöjd Filip Wilhelmsson.

Robin Hultsten bäst i det segrande Kaskad med 890 och i Kulladal toppade Filip Emanuel med 854.

I mötet med Göta i Helsingborg hade Kaskad grejat en poäng redan efter tre spelade serier med ledning 10-5.  Även i den sista serien var gästerna klart starkast och Kaskad kunde gå ifrån ytterligare och vinna med klara 14-6.

– Starten på helgen är riktigt bra med två segrar och helgen är inte slut ännu. Idag lyckades vi med att minimera fallgroparna och jag hoppas att det fortsätter så även i morgon, säger en hoppfull Filip Williamsson vars Kaskad möter BK Full House på söndag.

Mot Göta var Teodor Samuelsson i topp individuellt i Kaskad med fina 932 medan Joakim Allers var bäst i hemmalaget med 890.

Ludvika BK hade en tung lördag med två klara bortasegrar mot Team Pergamon och Team Alingsås. Att Ludvika skulle ha svårt att plocka med sin någon poäng mot de två topplagen var det nog få som trodde i förhand men nu blev också förlustsiffrorna stora. Pergamon vann med hela 19-1 och Alingsås var bara snäppet sämre med seger, 18-1.

I Pergamon toppade Jesper Svensson på utmärkta 1053 poäng. I ett jämnare Alingsås var Lucas Fjällborg i topp med 938. I Ludvika var Fredrik Andersson den ende över 800 mot Pergamon med 815 medan Magnus Lindqvist lyckade passera 900-strecket mot Alingsås, 915.  

BK Full House fick kämpa in i det sista för att ta hem segern mot gästande nykomlingen BK Tegnér Säffle. Ängelholmslaget gick ifrån till 9-6 efter tre serier men var sedan pressade av Tegnér i den sista serien som blev jämn. Hemmalaget lyckades bara vinna ett bord i den sista serien men med en tillräckligt stor marginal som även gav dem bonuspoängen. Det hjälpte inte att Tegnér vann tre bord utan serien slutade 2-3 vilket gav hemmalaget segern med knappa 11-9.

I hemmalaget toppade Richard och Raymond Teece, båda med 897. Hos Tegnér var unge Kevin Elg återigen bäst med 890 vilket även gav fyra vunna banpoäng i par med 857.

I morgon söndag spelas den sjätte omgången klar då BK Full House tar emot BK Kaskad och BKF Falkenberg möter ett gästande BK Tegnér Säffle.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

Jonas Brändström   21 oktober 2023 19:52