Dubbelvinster för B-K Eva och Hammarby

Både B-K Eva Stockholm och Hammarby IF BF gick segrande ur samtliga av sina sammandragsmatcher i damernas elitserie.

Att Spader Dam fullkomligt mulat sitt motstånd hittills denna säsong har med stor sannolikhet inte undgått någon. Under dagens match mot BK Hallandia, på den neutrala planen Markaryds bowlinghall, fortsatte de med att följa det mönstret. Fem poäng mot noll drogs in i matchens inledande serie där Spader slog till med 1816 kägelpoäng mot Hallandias 1533. Cajsa Wegner var på hugget redan från början med en serie på 298 och storasyster Jenny var inte långt efter med 290. I den andra serien blev poängfördelningen snäppet jämnare när Hallandia lyckades norpa två poäng, men den gnista av hopp som eventuellt visade sig här skulle snart komma att slockna då skåningarna levererade ytterligare en omgång 5-0. Och sedan en till. 

Matchen slutade därmed 18-2 och med systrarna Wegner, spelandes för Spader Dam, i spetsen bland de individuella slagningarna – tjusiga 965 för Jenny och 951 för Cajsa. I BK Hallandia var det Sandra Granfeldts 860 som blev högsta slagning.

Under den tidiga förmiddagen var det även dags för B-K Eva Stockholm att ta emot Team X-Calibur BK under sammandraget som spelades i Högdalen. Fördelningen av banpoäng i matchens tre första serier var ytterst konsekvent och med 3-2 tre gånger om ledde alltså B-K Eva med 9-6 inför drabbningens sista och avgörande serie. I detta skede var det Stockholmstjejerna som var starkast och klippte till med hela 4-1 för att gå segrande ur kampen.

Trots vinsten med 13-7 och högre kägelpoäng totalt för B-K Eva Stockholm var det X-Caliburs Victoria Johansson och Alida Molander som höll sig i poängtoppen med 888 respektive 875 poäng. Högst slagning i vinnarlaget innehade Elin Ek med sina 840 poäng.

 Vi har tränat på som vanligt och jobbat lite extra på samarbete och kommunikation på banorna, berättar Anneli Blomqvist om förberedelserna inför denna utmanande helg.

I Brännkyrka gick därtill matchen mellan Hammarby IF BF och BK Merci av stapeln och likt dagens första match mellan Spader Dam och BK Hallandia rådde det inga tvivel om vilka som skulle gå segrande ur denna match. Redan efter tre spelade serier hade hemmalaget håvat in tolv poäng i relation till Mercis tre, innebärandes att matchen redan där var avgjord. Med en synnerligen slående avslutning på 5-0 vann Hammarby slutligen med 17-3 – hela 655 kägelpoäng över sina motståndare.

Susanne Olsson blev matchbäst i detta möte med 862 poäng och lagkamraten näst på tur var Katrin Fahlström med 806. Mercis högsta slagning stod Emma Mewén för med 810 poäng.

Starten på denna spelhelg för Team X-Calibur BK var kanske inte direkt av den mest glädjande sorten och mer trivsamt skulle det inte heller komma att bli när de sedan fortsatte matchdagen i Högdalen med att ställas inför BK Högland. Smålänningarna gick ut hårt med 4-1 två gånger om och när det sedan följdes av en knockande serie med 5-0 var matchen således vunnen. I den sista serien för matchen lyckades X-Calibur få med sig tre poäng mot Höglands två, men som tidigare nämnt var det inget som kunde rädda dem på det stora hela.

Med 15-5 vann BK Högland mötet mot Team X-Calibur BK och högst slagning var det Höglands Lisa Lindell som stod för med 904 poäng. X-Caliburs Hanna Engberg var näst på tur med 879 poäng och därefter Höglandspelaren Sanna Bjelke med 851. 

Värt att notera i nuläget är att Team X-Calibur BK sannerligen överraskande ligger sist i serietabellen medan Spader Dam, som de tampats mot i många slutspelsfinaler, bibehåller sin plats i toppen. 

Tidig eftermiddag var det hög tid för BK Mercis andra match för lördagen i Brännkyrka och denna gång hette motståndet BK Cahoot. Merci, som hade en förlust i ryggen, gjorde en viktig omladdning och lyckades denna gång se till att slutresultatet mötte deras förhoppningar. BK Cahoot började matchen marginellt starkare med 3-2 men därefter växlade örebroarna upp och bemötte detta med 4-1 vilket de sedan repriserade i tredje serien. BK Merci hade med andra ord säkrat oavgjort med sina tio vunna poäng och med ytterligare två poäng mot Cahoots tre i slutserien kammade laget hem en vinst på 12-8.

Emelie Tiveljung, spelandes för BK Merci, noteras som matchbäst med 822 poäng följd av Cahoots Malin Skoglund med 817 samt Mercis Linda Larsson på 798 poäng.

Inte nog med att hemmalaget B-K Eva Stockholm ställdes mot Team X-Calibur BK i dagens inledande match, dagens andra var mot BK Högland som även de gav X-Calibur på nöten tidigare under dagen. En tuff sammandrabbning förutspåddes, och en sådan skulle det även komma att bli. Stockholmarna tog ledning första serien med en betryggande start på 4-1 men gästerna kontrade kraftfullt i serien efter med fem poäng mot noll och tog således en nätt ledning vid halvtid. Inför den sista serien för matchen innehade BK Högland en ledning på 8-7 och tidigare tippade jämnhet visade sig tydligt. Med fyra poäng mot en var det dock B-K Eva Stockholm som vände och vann bataljen med 11-9.

Likt i Höglands förra match var det Lisa Lindell som innehade högsta slagning på individnivå med 874 poäng och tätt efter henne finnes B-K Evas Anneli Blomqvist på 871 samt Höglands Rebecka Larsen på 858 poäng.

 Det var fantastiskt att vinna matcherna och se alla i laget bidra med bra spel. Vi gick in i helgen som underdogs och hade inget att förlora, säger en oförnekligt nöjd Anneli efter dubbelvinsten mot kniviga motståndare.

I dagens sista elitseriedrabbning var det dags för Hammarby IF BF att äntra Brännkyrkas bowlinghall igen och denna gång mot Kalmarlaget BK Cahoot. Den hemtrevliga känslan från föregående match höll gissningsvis i sig då de, likt i mötet med BK Merci, knyckte hela tolv poäng mot tre och därmed vann innan matchen nått sitt slut.

15-5 i Hammarbys favör blev slutresultatet och de fick därmed en kanondag på banorna. Trots förlusten var det Cahoots Ronja Edvall som spelade in den högsta slagningen på 810 poäng. Efter henne i poängställningen finner vi Hammarbys Jennie Sjöberg och Katrin Fahlström på 807 respektive 800 poäng.

(Foto: Amanda Steén)

Linus Wirén   22 oktober 2022 22:32