Dubbelseger för Sandviken A

Norra allsvenskans båda matcher slutade med SAIK-seger. I Södra allsvenskan slutade tre av fyra matcher oavgjort.

Spader Dam F tog emot Cahoot hemma i Helsingborg och inledde starkt med 1518 för ledning med 4–1. Det unga Cahootlaget – medelålder lite drygt 16 år, det ni! – kom igen bra i andra serien och vann den med 3–2, men efter det tog Spader kommandot igen och vann båda de sista serierna med 3–2 till seger med 12–8. Emma Halttunen glänste med fina 930 och fyra banpoäng tillsammans med Elin Gustafsson. Klart över pari hittar vi också Amanda Gadd med 888. Olivia Lindén i Cahoot hade 788.

Höganäs stod härnäst på Cahoots matchschema och här blev det jämnare. Hemmalaget tog förvisso båda de första serierna med 3─2 till ledning med 6─4, men Cahoot tog hand om den tredje serien och vann den med 4─1 och var helt plötsligt i ledning med 8─7 inför sista serien. Här blev det rafflande! Cahoot vann det första bordet med 18 och det andra med 20. Höganäs tog det tredje med 20 och sista med 30, vilket också betydde att totalen gick till hemmalaget med 12 käglor och matchen slutade oavgjort! I Höganäs hade Elvira Möller 754 medan Cahoot åter toppades av Olivia Lindén, den här gången på 750.

Trolle räknar nog dagens tur till Västergötland som lyckad, även om det inte blev någon seger. Att ta poäng av två dittills obesegrade lag är alltid en fjäder i hattenI BK Odens Falköping blev det nästan en kopia av matchen mellan Höganäs och Cahoot. Här kom gästerna i underläge med 4─1, men lyckades ta andra med 3─2 och tredje med 4─1 och var i ledning med 8─7 inför sista. Här var det relativt stor skillnad på borden, där lagen lyckades ta två var, men den jämna totalen gick till Oden med +10 och matchen slutade oavgjort. Charlotta Malmer i Oden hade 759 och Trolles Erika Heidenberg hade 770.

Trolle for vidare till Borås där Calluna väntade. Matchen blev en svängig historia där hemmalaget tog ledningen med 3─2. Trolle fick till 1533 i andra serien och tog hem den med 4─1. 4─1 blev det också i den tredjeserien, där Calluna vann tre bord ─ ett med två pinnar och ett med tre, det är viktigt att ha marginalerna på sin sida – och totalen. 8─7 i Callunafavör inför sista serien, men Trolle hade gett sig katten på att få med sig två poäng hem och lyckades vinna sista med 3─2 för ännu en oavgjord match. Trolles Lena Carlsson matchbäst med 865 och fyra viktiga banpoäng tillsammans med Erika Heidenberg. Över 800-gränsen var också Pia Dahlgren med 820 och Callunas Sofia Lassila med 806.

 

I Norra allsvenskan fick SAIK med sig fyra poäng hem på sin tur till Sollentuna och Sundbyberg. Mot Sollentuna var Sandviken det bättre laget och hade avgjort matchen efter tre serier: 4─0, 4─1 och 3─2. Även sista serien gick till gästerna, 4─1 den här gången, och matchen vanns med 15─4. Vinnarnas Eva-Lena Bichsel landade på 784 och i Sollentuna hade Margita Andersson 726.

I Sundbyberg var det oavgjort efter två serier sedan båda lagen tagit varsin 3─2:a. I tredje var marginalerna inte så stora, men de var på SAIKs sida och de fick med sig 4─1. Gästerna tog också hand om sista serien och vann till slut matchen med 12─8. Mia Arnöman var på spelhumör och toppade med 856. I ett mycket jämnt SIK toppade Mirinda Melin på 717.

Catharina Blixt Jeppson   28 oktober 2023 21:00