Dramatik när BK Kaskad blev klara seriesegrare

BK Kaskad är seriesegrare i herrarnas Elitserie. Detta efter en gastkramade och nu helt avgörande match mot gästande Team Clan.

– Skitskönt och jättenervöst in i den sista, säger en glad Filip Wilhelmsson som slog den avgörande strajken i den näst sista spelrutan.

BK Kaskad har toppat Elitserien i stort hela säsongen, men lagen närmast efter har närmat sig allt mer och inför den sista omgången i helgen var Kaskad piskade att vinna sin sista match mot toppkonkurrenten Team Clan för att klara seriesegern på egen hand. Norrköpingslaget höll för trycket och kunde vinna en dramatiskt match som avgjordes först i de allra sista slagen.

Hemmalagets Filip Wilhelmsson avslutade och var tvingad ta ner nio käglor i de två sista rutorna.

– Det blev strajk direkt i ruta nio och då var det klart, men det var jättenervöst med hela laget runt bordet, säger en mycket glad Filip Wilhelmsson i Kaskad.

Hemmalaget har för första gången valt bort den vanliga hemmaprofilen på 38 fot och istället satsat på den svårare långoljeprofilen 44 fot. Ett drag för att få ner siffrorna i matchen vilket även lyckades.

– Vi förlorade rätt rejält i Nässjö då siffrorna sköt i höjden och nu blev siffrorna 800-900 poäng lägre än de brukar bli här på Vilbergen så kul att planen gick i lås.

Kaskad fick en riktigt bra start och vann den första serien med hela 5-0. Sedan kröp Clan allt närmare ju längre matchen pågick, men hemmalaget lyckades hålla undan och vinna med knappa 11-9.

– Det var en fantastiskt bra start, men vi visste också att banorna var svåra och att det verkligen var viktigt att vara på tårna när vi byter banpar. Något Clan även är mycket duktiga på och det var det otroligt skönt att vi kunde knyta åt säcken i den sista serien, fortsätter Filip Wilhelmsson.

Därmed blev även seriesegern klar för Norrköpingslaget vilket är första seriesegern i Elitserien i modern tid för BK Kaskad.

Den andra matchen med extra stort intresse denna lördag gällde kampen för att slippa kvalspel mellan IKW/Köping BK och Kulladals BS. Köping tog sista chansen och vann en mycket jämn batalj på hemmabanorna mot Kulladal.

Efter att halva matchen var spelad stod den 5-5 och sedan var hemmalaget snäppet bättre än gästerna i den andra halvan. Köping vann båda de jämna serierna med 3-2 och kunde vinna med 11-9.

Kulladal har en chans till på söndag då laget beger sig till Dalarna för sin sista match för säsongen och får inte vara helt missnöjda med den knappa förlusten idag. Ludvika BK är hemmalag i morgon och Kulladal har råd att förlora, men inte med större siffror än 3-17. Blir det 18-2 eller mer till Ludvika klättra Köping förbi tack vare en poäng bättre poängkvot.

Övriga matcher på lördagen vann Team Pergamon planenligt mot BK Joker. Även Team Alingsås vann klart mot gästande Joker. BKF Falkenberg verkar också ha fått upp ångan rejält under de sista omgångarna och följde upp förra helgens dubbla bortasegrar med att vinna klart på hemmaplan mot IS Göta.

I morgon söndag avslutas den sista grundserieomgången med det viktiga mötet mellan Ludvika BK och Kulladals BS samt Stureby BK som tar emot Team Clan. Den allra sista matchen är BK Full House som får besök av IS Göta där inbördes slutplacering i tabellen står på spel.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

 

Jonas Brändström   15 april 2023 20:59