Det tätnar kring den sista slutspelsplatsen i herrarnas Elitserie

Det tätnar ordentligt kring den sista slutspelsplatsen i herrarnas elitserie. Med bara några få omgångar kvar är det nu fyra lag som ligger inom 1 poängs avstånd från varandra. Köping har fortfarande lite fördel med färre spelade matcher, trots dubbla förluster under dagen. Samtidigt säkrade Alingsås mer eller mindre sin slutspelsplats med seger i Säffle

IKW/Köping hade i helgen chans att ta ett ordentligt grepp om den sista slutspelsplatsen, men det gick inte riktigt enligt planerna. Först var det match mot Full House i Ängelholm, och där inledde Köping starkt och tog ledningen med 3-2. Men efter den första serien så föll nivån på Köpings spel, något som Full House kunde utnyttja till fullo resten av matchen. Hemmalaget vände redan i andra serien och till slut blev det hela 15-5 till Full House. 
Hemmalagets Raymond Teece var matchbäst med 901 medan Viktor Danielsson hos gästerna fick ihop 833.

Köping åkte sedan vidare till Falkenberg, där det blev en välspelad och mycket spännande match. Hemmalaget Falkenberg startade bra och ryckte till sig en 7-3 ledning efter två serier, men Köping gav inte upp och i tredje serien lyckades bortalaget skapa ordentlig nerv i matchen då de vann serien med 4-1. Nu stod matchen länge och vägde, men till slut kunde Falkenberg avsluta bäst och sista serien slutade 3-2 till hemmalaget och matchen 11-9. 
Det var två bortaspelare som slog de högsta resultaten i matchen då Carl Eklund slog fina 978 och Viktor Danielsson fick ihop 942. Bäst i Falkenberg blev Viktor Albihn med 897.

Tack vare segern för Full House så tar de nu steget upp på den åtråvärda fjärdeplatsen i serien med 21 poäng med 19 matcher spelade. IKW/Köping ligger dock hack i häl med 20 poäng och en match mindre spelad än Full House. Både Göta och Kaskad har även de 21 poäng, men med 20 matcher spelade.
För Falkenberg var segern också viktig, då det innebär att de har allt i egna händer för att kunna säkra fortsatt Elitseriekontrakt till nästa år.

Kaskad med i matchen

Kaskad har fortfarande chansen att knipa den sista slutspelsplatsen tack vare stark seger mot formstarka Stureby i dagens hemmamatch i Norrköping. Det var dock Stureby som startade starkast på det för dagen något svårbemästrade underlaget och vann första serien med 3-2. I andra serien sjönk resultaten, men det var hemmalaget som lyckades hålla ihop spelet bäst och kunde vända på matchen med 4-1. Sen höll Kaskad ifrån resten av matchen och vann tillslut med 12-8. 

Matchbäst blev Markus Lenefjäll med 852. Dennis Eklund i Stureby inte långt efter med 849.
Markus Lenefjäll är också mycket nöjd med segern
– Poängen var viktiga för oss och vi vet ju att det fortfarande finns en liten chans att vi kan ta oss till slutspel. Vi ska göra vårt, sen så får vi se vad de andra lagen gör och hur det slutar. Men vi ska göra vårt yttersta för att det ska gå vägen för oss, säger Markus.

Storseger för Alingsås

Ett lag som med största säkerhet kan rikta in sig på slutspel är Alingsås efter dagens seger i Säffle. Alingsås har nu 26 poäng, lika många som Clan och behöver "bara" 2 poäng till på sina 4 återstående matcher för att även i teorin säkra sin slutspelsplats. I dagens match så var det ingen tvekan om vilket lag som ligger i toppen, då Alingsås åkte till Säffle och mer eller mindre körde över hemmalaget Säffle. Alingsås plockade 5-0 i både första och sista serien, och däremellan blev det 4-1 i både andra och tredje serien. 18-2 till bortalaget som gjorde en mycket stark insats.

Emanuel Jonsson i Alingsås slog allra högst och fick ihop 975. I Tegnér var det Emil Svensson som var bäst med sina 854.
För Tegnér lutar det mer och mer åt att det blir kval för att hålla sig kvar i Eliteserien. Det finns fortfarande chans att slippa, men det beror också helt på vad Falkenberg och Stureby gör med sina återstående matcher.

Christian Holmén   16 mars 2024 19:00