Delad pott i klassikermötet mellan Clan och Pergamon

Det var repris på förra säsongens SM-semifinal när Clan och Pergamon ställdes mot varandra under onsdagskvällen. Klassikermötet blev spännande och svängigt där Team Pergamon kom tillbaka i sista serien och matchen slutade 10-10.

Det var fullsatt i Nässjö Bowlingcenter och publiken fick se en riktig strikekavalkad i första serien med höga poäng på flera håll. Team Pergamon gick vinnande ur den med 4-1 och hade ett snitt i laget på runt 250 poäng.
– Det var en fantastisk start och det är nog den bästa serien jag sett laget göra som coach, säger Niklas Dahlberg i Team Pergamon.

I andra serien var hemmalaget starkast samtidigt som Pergamon inte kom upp i samma nivå och Clan tog hem den med 4-1. Den tredje serien var länge jämn men Clan lyckades till sist vinna den med 4-1 och hade ett fint utgångsläge inför sista serien med en 9-6-ledning.
– Det var lite hängigt i laget men vi tog ett snack om att vi fortsatt har chans att ta hem det, säger Pergamoncoachen.

Det gav effekt och likt de tidigare serierna slutade även denna 4-1 och nu till Pergamons favör.
– Det kändes som det länge var hugget som stucket vilka som skulle ta hem den fjärde serien men vi avslutar starkt. Att spela i Clans hemmaborg rankar jag som den tuffaste bortamatchen och med tanke på att vi har haft det kämpigt i inledningen av säsongen så känns det här lite som en seger.

Jesper Svensson var poängbäst i Team Pergamon på 1018 poäng. Högst av alla hade William Berggren i Team Clan på 1022 poäng.

Trots att Team Clan tappade ledningen så tyckte Pontus Andersson i hemmalaget att matchen var ett framsteg för dem spelmässigt.
– Vi vet hur starka Pergamon är och allt måste klaffa för att vinna mot dem. Vi får inte riktigt med alla käglor i sista serien men det här känns ändå som ett steg framåt och säsongen är lång, säger Pontus Andersson.

Team Clan får ladda om för en ny stormatch då de tar emot Team Alingsås på lördag. För Team Pergamon väntar två nya bortamatcher på lördag då de besöker Ludvika och Köping.

Resultat

Linus Wirén   20 oktober 2022 00:03