Clan tog 3 poäng i Sydallsvenskan

Team Clan BK F1, Varta BK och BK Virveln hade dubbelt borta medan Bulltofta BK och Kulladals BS F1 hade derbymatch i Sydallsvenskan denna lördag.

Team Clan BK F1 började i Tidaholm där Marbodals BS tog emot. Det blev en jämn start men hemmalaget Marbodal fick bara med sig ett bord och med det även totalen. Andra serien var även den jämn men återigen tog Clan tre bord och Marbodal fick med sig ett bord och totalen. Tredje serien säkrade Clan oavgjort när de fick med sig även totalen men det var fortfarande jämnt på borden. Marbodal vann sista serien med inte med 5-0 som krävts för oavgjort utan med 3-2. Slutsiffrorna 8-12 speglar inte riktigt hur jämnt det var, kägelpoängen blev 6337-6307. Matchbäst blev Marbodals Albin Wahlström med 921 poäng och högsta slagningen hos Clans farmare hade Ludvig Hübinette med 906 poäng. Ludvig lyckades även tillsammans med lagkompisen Carl-Oskar Palmér plocka full pott i banpoäng.

För BK Virveln inleddes bortasvängen med en match Höganäs BC. Här var det Virveln som öppnade starkast och tog hem 1-4 i banpoäng efter första serien. Sedan tappade laget lite medan Höganäs ökade och det var hemmalaget som höll ledningen i resterande serier. Matchen slutade 12-8 till Höganäs och med kägelpoängen 6210-6017. Matchbäst blev hemmalagets Gudlaugur Valgeirsson med 871 poäng och högsta slagningen i Virveln hade Robert Stålcrona med 867 poäng. Robert tog även full pott i banpoäng tillsammans med lagkompisen Mathias Ulfhielm.

I Baltiska i Malmö var det derbymatch mellan serieledarna Bulltofta BK och Kulladals BS F1. Bulltofta gjorde en riktigt stark öppning och drog ifrån i första serien med 4-1. Kulladal hängde med bra i resterande serier och inför sista serien stod det 9-6. Sista serien vann Kulladal men Bulltofta fick med sig två bord och säkrade därmed segern med 11-9, kägelpoängen slutade 6741-6519 och Bulltofta är fortsatt obesegrade. Matchbäst i ett väldigt jämnt spelande Bulltofta blev Emanuel Sjödin med 897 poäng, laget hade samtliga 8 spelare mellan 897-798. Högsta slagningen hos Kulladal hade Bengt Petersson med 890 poäng.
Full pott i banpoäng fick förra helgens jubilar Petro Härfstrand tillsammans med lagkompisen Stefan Borglin från Bulltofta BK.

Varta BK började sin bortasväng i Hässleholm där BK Femtionian tog emot. Varta gjorde en stark inledning och tog ledningen med 2-7 efter andra serien där ett bord spelade oavgjort. Tredje serien  var det hemmalaget BK Femtionian som var starkast och kunde via 5-0 kvittera till 7-7 inför sista serien. Det blev Varta som vann kampen om banpoängen och matchen slutade 8-11, kägelpoängen landade på 6523-6772. Matchbäst blev hemmalagets Michael Wegner med strålande 1002 poäng. Högsta slagningen hos Varta hade Stefan Berggren med 947 poäng.

I Värnamo tog Forsheda BK emot BK Virveln i deras andra match. Det var nära en 300-serie för Forshedas Simon Norrman som radade upp 11 strike i rad, men i tolfte slaget stod tvåan och tian kvar. Forsheda var det starkare laget från början till slut och kunde avgöra matchen redan efter tre serier. Seger med 15-5 i banpoäng och 6968-6439 i kägelpoäng. Matchbäst var det dock Virveln som stod för genom Mathias Ulfhielm med 987 poäng. Högsta slagningen hos Forsheda hade Simon Norrman med 945 poäng. Även i denna match plockade Virvelns lagkonstallation Robert Stålcrona/Mathias Ulfhielm full pott i banpoäng.
- Vi har en bra lagkänsla, speciellt efter denna matchen då det är fjärde raka vinsten för oss i Forsheda BK. Det känns som att alla i laget har höjt sig en nivå extra och presterar oerhört bra då vi har hård konkurrens i laget. En riktig lagvinst med andra ord, sammanfattar Simon Norrman dagens match.

Team Clan BK F1 fortsatte sin resa till Stigberget i Göteborg där Kabaré BS tog emot. Clan tog ledningen i matchen och hade efter halva 4-6 i banpoäng. Då tände det till hos hemmalaget som ökade på poängen och gick ikapp och om via 4-1. Spännande avslutning där Clan vann tre av borden men Kabaré tog ett bord och fick även med sig totalen med 15 käglors skillnad. Matchen slutade oavgjort 10-10 där Kabaré hade högsta kägelpoängen 6476-6395. Matchbäst blev Clans Carl-Oskar Palmér med 964 poäng. Högsta slagningen hos Kabaré hade Johnny Magnusson med 952 poäng. Även denna match lyckades Clans lagkonstallation Carl-Oskar Palmér/Ludvig Hübinette plocka full pott i banpoäng.
- En bra laginsats, trots att vi har det ganska kämpigt stundtals, lyckades vi stå på oss och aldrig ge upp. Vi är ett lag som samarbetar, duktiga taktiskt och har en god stämning vilket idag leder till tre poäng. Vi är nöjda med dagen! Sammanfattar Jonathan Martinsson Clans båda matcher idag.
I Kabaré var spelarna nöjda med oavgjort och vi låter Jimmy Hellman sammanfatta matchen;
- Team Clan och Pergamon är de lag som på förhand känns som dom absolut tuffaste matcherna. Idag skulle vi spela mot Team Clan F och vi gick in med en härlig inställning från start, med tron på att vi kan vinna!
Det var extremt många serier som avgjordes i sista rutorna. Man säger ju alltid inför en match att man hoppas på en jämn och spännande match och det blev det verkligen idag!
Vi vinner totalen med 81 poäng idag och en vinst hade verkligen varit pricken över i:et idag. Men det blir 10-10 och med tanke på vårt tabelläge så är vi väldigt nöjda med den poäng vi får mot ett väldigt talangfullt lag.
- Vi ska göra allt för att kriga oss kvar i denna divisionen, där vi känner att vi hör hemma! avslutar Jimmy Hellman.

Sista matchen den här lördagen spelades i Olofström mellan Olofströms BS och Varta BK som spelade sin andra match för dagen. Från början såg det ut som Varta skulle lyckas få med sig två poäng till när de tog ledningen med 3-7 efter halva matchen. Då växlade Olofström upp och ökade med nästan 200 käglor och fick med sig 3-1 i banpoäng efter att ett bord slutat oavgjort. Det stod 6-8 inför sista serien och Olofström som gjorde en stark avslutning lyckades vända och vinna matchen med 10-9, kägelpoängen blev 6635-6426. Matchbäst blev Olofströms Kristoffer Hagelberg med 960 poäng och högsta slagningen hos Varta hade Daniel Rehn med 867 poäng.

29 oktober 2022 22:21