Clan skapade rysare inför den sista elitserieomgången

Team Clan vann mot BK Full House på söndagen och utmanar nu på allvar om seriesegern i herrarnas Elitserie. Inför den sista omgången har nu tre lag chansen att bli seriesegrare.

I damernas Elitserie vann Team X-Calibur borta mot både B-K Eva, Stockholm och Hammarby IF och säkrade därmed tredjeplatsen före den sista omgången.

Det är bäddat för en riktigt spännande avslutning i herrarnas Elitserie i den sista omgången. På söndagen vann Team Clan komfortabelt på hemmaplan mot gästande BK Full House och Nässjölaget utmanar nu på allvar serieledande BK Kaskad om seriesegern.

Clan avgjorde matchen redan efter tre serier efter att ha tagit en ointaglig ledning med 11-4 inför den sista serien. Hemmalaget spelade mycket stabilt med samtliga tre serier en bit över 1800 poäng i totalslagning och sedan ökade hemmalaget i den sista serien till hela 1961 vilket gav 5-0 i serien och seger med totalt 16-4.

Individuellt toppade Robin Ilhammar med utmärkta 1030 före Linus Vedin, 970. Gästerna hade två spelare på samma poäng, Kim Andersson och Raymond Teece, båda på 961. I Full House elitseriedebuterade även blott 13-årige Kevin Vöcks Andersson med fina 846.

Det är nu bäddat för ett riktigt och kanske om seriesegern avgörande toppmöte i den sista omgången när serieledande BK Kaskad tar emot trean Team Clan i Norrköping. Seger för Kaskad och seriesegern är klar, men vid oavgjort resultat kan även Pergamon ha möjlighet att bli de som står högst upp i tabellen efter grundseriens avslut.

I damernas Elitserie hade Team X-Calibur två bortamatcher i Stockholm mot B-K Eva, Stockholm och Hammarby IF BF. X-Calibur hade chansen att säkra tredjeplatsen i ett direkt avgörande möte med B-K Eva, och partilledamerna förvaltade chansen väl.

I en väldigt jämn och välspelad match vann X-Calibur matchen med knappa 11-9.  Den sista sista serien var extremt jämn på samtliga bord och totalen skiljde endast en ynka kägla till gästernas fördel. När krutröken skingrat sig visade tavlan 2-3 i serien till gästande X-Calibur som då även vann matchen tack vare bonuspoängen med minsta möjliga marginal.

Individuellt var Eva:s Emelie Neidenmark matchbäst på fina 966 efter bland annat en serie på 297. I det segrande Partillelaget toppade Hanna Engberg på 938.

X-Calibur fortsatte till Brännkyrkahallen för möte med Hammarby IF och även här blev det mycket jämnt. Hemmalaget inledde bäst och skaffade sig en ledning med 6-4 efter halva matchen, men gästerna lyckades gå ikapp och förbi och vinna med 12-8.

Siffrorna blev betydligt beskedligare på de mer svårspelade Brännkyrkabanornas kortoljeprofil 37 fot med endast två spelare över pari och både återfanns i hemmalaget. Bäst i matchen individuellt var nu Felicia Svensson med 832 före Amanda Engström, 819. I ett jämnare X-Calibur var Hanna Engberg återigen bäst men denna gång med mer beskedliga 784.

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Länk till mqtcher och tabell damernas Elitserie

 

Jonas Brändström   02 april 2023 13:37