Clan, Ludvika och Merci vinnare i dagens Elitserier

Det spelades totalt tre matcher i våra Elitserier under söndagen. I herrarnas Elitserie tog CLan en fin skalp när man slog tillbaka Pergamon på hemmabanor och Ludvika tog säsongens första poäng i matchen mot Kulladal. I damernas Elitserie så fortsatte Merci sin fina säsongsinledning med andra raka segern, den här gången mot Hallandia

-Vi ska vinna i år, det är inget annat som finns, säger en nöjd Pontus Andersson i Clan

Det var givetvis tungviktsmötet mellan Clan och Pergamon i Nässjö som var dagens stora höjdpunkt. Både Pergamon och Clan kom till matchen helt obesegrade hittills den här säsongen, och Pergamon körde dessutom över Kaskad i gårdagens match i finalreprisen. Så det var upplagt för toppmatch!

Det blev dock lite av ett antiklimax för de som hade väntat sig en jämn och spännande match, då Clan för dagen hela tiden var steget före Pergamon. Direkt i första serien slog Clan drygt 200 poäng högre en sina motståndare och plockade 4-1. 
-Vi hade en plan innan matchen som vi följde till punkt och pricka, och vi hade is i magen. Vår plan passade vårt A-game betydligt bättre än vad det passade Pergamons, säger Pontus Andersson

Matchen avgjord efter 3 serier

Clan fortsatte sedan att mala på och även om Pergamon höjde sin nivå i de kommande serierna, så var det Clan som ägde den här matchen från början till slut. Både andra och tredje serien slutade på samma sätt som den första gjorde och därmed hade Clan avgjot matchen med 12-3 redan efter tre serier, detta till trots att Jesper Svensson i Pergamon smällde in ytterligare en 300-serie i andra omgången. Sista serien så minskade intensiteten lite, och båda lagens resultat gick ner något och Pergamon kunde putsa siffrorna lite grann till 14-6.
-Vi är väldigt nöjda vår insats på banan idag, både spelmässigt och mentalt, säger Pontus Andersson och fortsätter:
-En sån här match vet man innan att man behöver göra sitt allra bästa för att vinna, och det var exakt det vi gjorde!

Clan är därmed fortsatt obesegrade efter fyra matcher och tog kommandot i årets serie. Pergamon fick inkassera årets första förlust, men huserar fortfarande på andra plats. 
Clans Kevin Lindbladh hittade in allra bäst i matchen och smällde in hela 1027 och blev matchbäst med god marginal.  I Pergamon så inledde Jesper Svensson lite långsamt, för att vara honom, men efter 300 i andra serien och 790 på de tre sista serierna, så blev det trots allt 973 för Jesper

Pontus Andersson är bestämd med vad målet är för i år:
-Vi ska vinna i år, det finns inget annat. Vi har spelare som både vill och kan lägga ner mer tid på träning än någonsin förut, och i slutändan på den här säsongen kommer det att synas. Det här var ett bra kvitto på att vi är på rätt väg dit!

Ludvika tog första poängen för säsongen

Den andra matchen i herrarnas Elitserie utspelade sig delvis i andra ändan på serien, då Ludvika tog emot Kulladal hemma. Ludvika hade inte alls fått den start på säsongen som de hoppats på och stod på 0 poäng inför dagens match och var i stort behov av poäng. Och just idag var det Ludvika som var det starkare laget, då de stod för en gedigen och fantastiskt jämn match. Ludvika samlade alla sina 4 serier mellan 1536 och 1542.
-Vi vet ju om att det är en knepig profil, så vår plan var att försöka välta 8-9 käglor och spärra och sen hoppas på någon strike emellanåt, säger Fredrik Andersson i Ludvika.

Kulladal hängde inte riktigt med på den korta profilen som Ludvika valt den här gången, och hemmalaget kunde sakta men säkert dra ifrån. 4-1 i första serien blev till 8-2 i andra serien och när det blev 3-2 i tredje så var det precis vad som behövdes av Ludvika för att ha matchen avgjord. Sista serien slutade sedan 4-1 återigen och Ludvika kunde vinna relativt enkelt med 15-5. 
Tack vare segern så klev Ludvika förbi både Tegnér och Kaskad i serien och tog ett stort steg mot säker mark ovanför strecken.
Magnus Lindqvist i Ludvika blev matchens lirare med god marginal med sina 959. Eliaz Olsson i Kulladal slog 843 och var med det näst bäst i matchen.
-Magnus Lindqvist är helt outstanding, över 900 både denna och förra helgen och ingen annan är i närheten, säger Fredrik Andersson innan han avslutar:
-Det var riktigt skönt med en seger idag!

Merci fortsatt obesegrade

Merci inledde sin säsong med seger mot Hammarby, och när Hallandia kom på besök så var det ett hemmalag med gott självförtroende som väntade. Och det var Merci som inledde starkast med 4-1 direkt i första serien. I andra serien kom Hallandia dock igen och kunde sånär kvittera, men ett bord slutade oavgjort och Hallandia fick "bara" med sig 3-1.
-Det blev en liten dipp i andra serien, men vi jobbar på bra som lag och tog tag i matchen igen, säger Mercis Christina Lindqvist.

Tredje serien blev jämn, men Merci drog det längsta strået och plockade 3-2. I sista serien ökade Merci takten ordentligt och då hängde inte Hallandia med i svängarna och hemmalaget kunde avgöra med 4-1 och slutresultat 12-7. Merci tog sig i och med segern upp på en andraplats i serien, fortfarande med förlustnollan intakt! Hallandia befinner sig på motsatt sida med en tung säsongsinledning och 4 raka förluster.
Bäst i matchen var Emelie Tiveljung i Merci med 888. Bäst i Hallandia var Anna Henriksson med 782.

Christina Lindqvist är nöjd med laget:
-Vi är jättenöjda med vår säsongsstart och just nu känns det jättebra inför fortsättningen av serien!

 

Undertecknad ber om ursäkt för tidigare faktafel i artikeln som nu är korrigerade

Christian Holmén   15 oktober 2023 14:59