Clan knep andraplatsen i herrarnas Elitserie

Under söndagen spelades de sista två matcherna i herrarnas Elitserie och den sista matchen i damernars Elitserie. Clan vann borta mot Säffle och tog därmed andraplatsen. Pergamon avslutade säsongen med vinst mot IKW/Köping och i damernas Elitserie avslutade AIK en fin debutsäsong med vinst hemma mot Hallandia

Clan behövde en seger i årets sista match i Säffle mot Tegnér för att återigen ta sig förbi Alingsås i tabellen och placera sig som tvåa bakom Pergamon. Till en början var det en jämn match med lite fördel till Clan som vann de båda första serierna med 3-2. I tredje serien la bortalaget i en lite högre växel och slog 1835, och då hängde inte riktigt Tegnér med längre och både tredje och avslutande fjärde serien slutade med 4-1 till Clan som vann matchen med 14-6. Clan hamnar därmed på samma poäng som Alingsås, men har bättre diff och tar andraplatsen. Det var redan innan matchen klart att Tegnér kommer få kvala för att hålla sig kvar i Elitserien.

Trots att Clan vann, så var det en hemmaspelare som glänste mest, då Mattias Nilsson slog 957, och var också ende hemmaspelare över 900. Clan å sin sida hade 4 spelare över 900, där Anton Ahlgren var bäst med 929.

För Pergamons del var det match i Köping som avslutade grundsäsongen. Pergamon var redan klara seriesegrare och IKW/Köping hade inte längre någon chans att nå slutpelsplats, så båda lagen kunde spela avslappnat. Det var Pergamon som inledde matchen bäst och hade hela 9-1 efter två serier, innan Köping kunde putsa till siffrorna lite i slutet genom att vinna de avslutande två serierna med 7-3 till slutresultat 12-8 till Pergamon.

Leo Norgren i IKW/Köping avslutade säsongen på allra bästa sätt individuellt och slog hela 1008, men än 100 poäng bättre än matchtvåan och lagkamraten Carl Eklund som slog 902. I Pergamon var det Albin Gullstrand som slog högst med 900.

AIK avslutade med seger mot Hallandia

AIK avslutade sin debutsäsong i damernas Elitserie med hemmamatch mot Hallandia. AIK hade sedan tidigare säkrat kontraktet för fortsatt Elitseriespel och för Hallandia var det redan klart att det blir kval för att hålla sig kvar i Elitserien. Så resultatet i matchen hade mindre betydelse. Det var Hallandia som startade matchen bäst med 4-1 i första serien, men efter det så vaknade AIK och kvitterade direkt i andra serien. När det sedan blev 4-1 och 3-2 i de båda avslutande serierna kunde AIK kamma hem ytterligare en seger med 12-8.

Fanny Lindahl i AIK var på spelhumör, startade med 513 på de båda första serierna och avslutade sedan med 410 för att Landa på 923 och bli matchbäst. I Hallandia var det Camilla Andersson som blev bäst med 836.

Christian Holmén   14 april 2024 15:54