Clan fortsätter sin hemmadominans

Team Clan fortsätter att vara helt omutliga på hemmabanor. Klar seger mot Göta. Dessutom tätnar kampen om slutspelsplatserna då Full House slog toppkonkurrenten IKW/Köping. Kring de nedre strecken tog nykomlingen Tegnér steget upp på säker mark för första gången den här säsongen.

Team Clan har inte förlorat på hemmabanor på evigheter, och så fortsatte det under lördagen. När Göta kom på besök så satte hemmalaget full fart direk och vräkte in hela 2018 poäng i första serien. Trots att Göta hängde på helt ok och slog normalt fina 1859, så kunde Clan vinna första serien med 5-0 och de släppte sedan aldrig taget, även om siffrorna inte blev riktigt lika höga i resten av serierna. Någon som inte sänkte tempot i andra serien var dock Robin Ilhammar som slog till med 12 raka strike och en perfekt serie, något som hjälpte Clan att vinna serien med 3-2.

När sedan Clan vann tredje serien med 5-0 så var matchen helt avgjord och slutsiffrorna landade på 16-4 till hemmalaget. Clan har nu 6 poäng ner till femteplatsen, så det börjar närma sig att vi kan skriva in Clan i slutspelet. Pergamon ligger fortfarande 3 poäng före ovanför, men med en match mer spelad. Göta å sin sida behåller sin fjärdeplats, men det är otroligt tight.
Clan kan stoltsera med otroligt hög lägsta-nivå, och samlade sina spelare mellan 970 och 872. Allra bäst blev Linus Vedin. I Göta hittade Anders Andersson in bäst och slog fina 969.

Full House vinnare i Köping

I Köping var det upplagt för tuff match, då Full House kom på besök. Båda lagen är med i kampen om slutspelsplatserna, så det var viktiga poäng som stod på spel. Till att börja med blev det svängigt. Full House inledde starkast och vann första serien tämligen komfortabelt med 4-1. I andra serien lyckades sedan IKW/Köping kvittera matchen genom att vinna med 4-1.
– Vi var lite efter i serie två, men i övrigt tycker jag att vi kontrollerade matchen bra idag, säger Kim Andersson i Full House

Och kontrollerade matchen gjorde Full House. I tredje serien ökade de takten ordentligt, slog över 1770 och kunde återigen vinna med 4-1 och när bortalaget sen tog 3-2 i sista serien så var matchen avgjord och Full House vann med 12-8.
– Det var trevligt att spela på underlaget idag, vi visste att det skulle bli uretan som gällde, så vi var förberedda. Seger idag gör det också lite lättare att gå in i morgondagens match, säger Kim Andersson

Tack vare segern så hänger Full House på i toppen med sina 17 poäng, 2 poäng bakom Göta på fjärdeplatsen. IKW/Köping parkerar på femteplatsen med 18 poäng, mellan Göta och Full House.
Ben Robinson i Full House var på riktigt spelhumör den här dagen och smällde in fina 994. I IKW/Köping var det Carl Eklund som blev bäst med 891.

Tegnér över kvalstrecket

Nykomlingen Tegnér hade en tuff inledning på årets säsong, men nu har de samlat styrkorna och tagit en del poäng det senaste, och i dagens match mot Falkenberg visades ingen nåd alls. Tegnér tog tag i matchen med en gång och släppte sedan aldrig taget. Matchen var avgjord redan efter tre serier, då hemmalaget hade 11-4 och när sista serien slutade 4-1 så blev slutresultatet 15-5.
-En sån jäkla skön seger! Jag är så stolt över grabbarna att vi har kommit igång så bra i serien efter den tunga säsongsinledningen, säger Tegnérs lagkapten Daniel Nordström Green

Segern innebar att Tegnér för första gången tar klivet upp ovanför de båda strecken i botten av tabellen. Dock med fler matcher spelade än lagen bakom. Hemmalagets Mattias Nilsson storspelade och var ende spelare i matchen över 900 med sina 975. Falkenbergs Viktor Albihn slog 890 och blev näst bäst i matchen.
– Mattias är exceptionellt bra. Jag är superimponerad över hans spel hela säsongen. Nu ska vi göra allt vad vi kan för att hålla oss över strecket, avslutar Daniel Nordström Green

Falkenberg fick med sig 1 poäng

Trots förlusten mot Tegnér, så behöver Falkenberg inte åka hem på lördagskvällen helt tomhänta. De var nämligen i Ludvika tidgare på dagen och spelade dagens svängigaste match. Falkenberg inledde lite darrigt medan Ludvika startade starkt, vilket gav 4-1 till hemmalaget. Falkenberg kom tillbaka direkt i andra serien, ökade sin slagning med 160 poäng och kunde kvittera matchen till 5-5. I tredje serien var det Ludvikas tur att öka, samtidigt som Falkenberg tappade igen. Den här gången blev det hela 5-0 till Ludvika som tog ledningen med 10-5. Där och då var det nog ingen som trodde på poäng för Falkenberg, utom möjligen spelarna i bortalaget. Och poäng blev det! Falkenberg slog återigen nästan 200 poäng högre än serien innan, samtidigt som Ludvika slog drygt 200 poäng sämre än sin tidigare serie. Mot alla odds så lyckades Falkenberg plocka 5-0 och matchen slutade 10-10

Poängen gör att Falkenberg skapat ett litet utrymme ner till kvalstrecket på 12 poäng, men har 3 matcher mer spelade än Stureby som har 8 poäng. För Ludvika gäller det att kämpa på, då det fortsatt är 4 poäng upp till kvalplats.
Det var hemmalaget Ludvika som hade matchens två bästa spelare, då Magnus Lindqvist gjorde 968 och Daniel Johansson fick ihop 962. I Falkenberg var det Dennis Johansson som blev bäst med 931. 

Christian Holmén   17 februari 2024 19:52