Calluna utökar ledningen i Södra Allsvenskan

I Södra Allsvenskan utökade Calluna ledningen på sin bortasväng medan det i Norra Allsvenskan blev jämnare då AIK vann sin bortamatch.

Norra Allsvenskan

I Norra allsvenskan spelades bara två matcher och första matchen var en toppstrid mellan seriens två obesegrade lag BK Prime och AIK på Gullmarsplan i Stockholm. Här var det AIK som öppnade starkast och tog ledningen med 1-4 men redan i andra serien hade Prime kvitterat till 5-5. Tredje serien vann lagen två banpar vardera och AIK fick med sig totalen till 7-8 inför sista serien. Det blev AIK som gjorde en stark avslutning medan Prime tappade och sista serien slutade 1-4. Vinsten till AIK och Primes första förlust var ett faktum.
Matchbäst var AIKs Malin Brodin på 763 poäng följt av lagkamraterna Annie Kahlbom och Nathalie Asklund som båda hade 759 poäng.
- Det var en väldigt spännande match som vi verkligen ville vinna, så är väldigt nöjd över hur vi kämpade in i sista rutorna för att förbli obesegrade, säger Malin Brodin efter dagens match.
Högsta slagningen hos Prime hade Annika Grönvall på 731 poäng, tätt följt av Annika Kilander på 730 poäng.

Andra matchen spelades mellan Sandvikens AIK och Team Sollentuna i Sandviken. Här var det hemmalaget som styrde matchen från början och när det i tredje serien blev full pott i banpoäng var matchen redan avgjord. Vinst till Sandviken med 15-5.
- Vi var fullt inställda på att vi skulle ta poäng idag. Efter den tunga bortaresan förra helgen behövde vi nått positivt innan juluppehållet från serien. Resultaten var inte särskilt höga, men vi har taggade och höll hårt i matchen från start. Det var aldrig riktigt spännande men ändå roligt. Välbehövliga poäng till tabellen, sammanfattar Sandvikens Maria Arnöman dagens match.
Maria blev också matchbäst på 763 poäng följt av lagkompisen Moa Jonsson på 725 poäng, de tog även full pott i banpoäng denna match.
Högsta slagningen hos Sollentuna hade Anette Hofvander på 706 poäng.

Södra Allsvenskan

BK Oden Oden och BK Calluna Borås hade bortasväng den här lördagen. 

Först på schemat för Oden stod Trolle BK i Karlskrona. Trolle var riktigt taggade och öppnade med 5-0 som följdes upp med 3-2 och sedan upprepades till seger med 16-4.
- Ja det var härligt med en revanschseger, idag var det en riktig lagseger. Alla spelade bra, reserv och lagledare höll igång bakom och då räcker det långt. Det gäller att ta poäng på borden och idag hade vi marginalerna på vår sida när det var tight, härligt! Sammanfattar Trolles Pia Dahlgren dagens match.
Matchbäst blev Trolles Jannice Schöld på 859 poäng som också tog full pott i banpoäng, följt av lagkamraten Erika Heidenberg på 810 poäng. Bra inhopp även av reserven Sandra Heidenberg med 405 på två serier.
Högsta slagningen hos Oden hade Anneli Gustavsson på 791 poäng.

Serieledande Calluna började sin bortasväng i Helsingborg med att möta Spader Dam F. Hemmalaget Spader Dam hade inte mycket att sätta emot. De lyckades få med sig ett banpar i första serien efter att Elin Gustavsson öppnat med 257 poäng. Efter det tog Calluna 5-0 i samtliga tre återstående serier och följde upp förra helgens hemmaseger med en lika förkrossande bortaseger 1-19.
Matchbäst blev Callunas Ann Britt Östensson på 811 poäng följt av klubbkamraten Madelene Carlstrand på 791 poäng. Hos Spader Dam var det Elin Gustavsson som hade högsta slagningen på 774 poäng. Med 19 banpoäng var det tre lagkonstallationer  hos Calluna som tog full banpoäng Ewa Krantz/Ann Britt Östensson, Marie Carlstrand/Madelene Carlstrand, Carolina Lindström/Sofia Lassila.

BK Oden fortsatte sin resa till Hässleholm för att möta BS Hässle. Hemmalaget Hässle gjorde en jämn match och Oden kunde inte hänga med när Hässle öppnade med 5-0, fortsatte med 4-1 och avgjorde matchen i tredje serien med 4-1. Vinst till Hässle med 16-4 och en ny förlust för Oden med samma resultat som förmiddagens match och en tung resa hem.
Matchbäst blev Hässles Emma Wildenhjärta på 878 poäng följt av lagkamraten Elissa Mehmet på 801 poäng och dessa två tog även full pott i banpoäng.
Högsta slagningen hos Oden hade Olivia Malmer på 745 poäng.

Callunas andra match för dagen spelades i Höganäs mot Höganäs BC. Det blev en klart jämnare match där Höganäs tog kommando i första mot ett lite avvaktande Calluna och vann med 5-0. I andra serien sjönk siffrorna för Höganäs medan de steg för Calluna som kunde reducera med 1-4. Två sista serierna var jämna och lagen delade upp banparen men Calluna fick med sig totalerna och matchen slutade oavgjort 10-10 och med den jämna kägelpoängen 5804-5806.
Matchbäst blev Höganäs Sandra Gustafsson på 829 poäng och högsta slagningen i Calluna hade Susanne Brink på 804 poäng.
- Första matchen tog vi snabbt taget och sen släppte vi inte det. Andra matchen mot Höganäs var det mer trevande. En mycket jämn och spännande match. Vi är nöjda med de tre poängen vi får med oss från resan. Vi är ett gäng som hängt i hop i många år. Vi har väldigt roligt tillsammans och stöttar och peppar varandra. Sammanfattar Calluna lördagens matcher via Carolina Lindström.

(Foto arkivbild BK Calluna Borås)

Linus Wirén   26 november 2022 20:41