Calluna förstärker ledning i Södra

I damernas allsvenska grupper har det i dag spelats en match i vardera serien. I Södra slog Calluna vakt om sin serieledning och i Norra tog Flamman en skaplig skalp genom att besegra SAIK.

 

Calluna besökte Gislaved och BK Linnéa, en match som på intet vis var en självklar seger. Calluna var emellertid klart bättre idag och tog hem alla serier. I första serien var hemmalaget inte riktigt på banan och gästerna kunde glida ifrån till 4─1, siffror som upprepades även i andra. Efter tre serier hade Calluna ointagliga 11─4, som sedan slutligen blev till 14─6. Carolina Lindström,757, var bäst i ett ganska jämnt Calluna. Linnéa toppades som så många gånger förr av Mimmi Persson, nu på 901. Mimmi och hennes banpartner Pia Melkersson vann också alla sina matcher.

I Norra fick Flamman besök av SAIK hemma i Uppsala. Hemmalaget började med att ta ledningen med 3─2, vilket sedan följdes av tre raka 4─1 till seger med 15─5. Flammans Lisa Hellsten glänste i matchen med sina 895. Över pari var även Sara Nyberg. Hellsten i par med Camilla Eklund och Nyberg i par med Lidia Svedberg fixade full pott i banpoäng. I SAIK var Terese Jonsson bäst med 692.

Catharina Blixt Jeppson   25 november 2023 18:23