Calluna firar 40 med seger

I Norra allsvenskan tar Stånga med sig tre poäng hem till Gotland efter sin fastlandstripp. I Södra allsvenskan är Hässle det enda laget som vinner på bortaplan idag.

Hässle tog sin andra seger för säsongen då de besegrade Linnéa i Gislaved. Första serien tog gästerna med 3-2, vilket följdes upp med med två raka 4-1. I de här serierna gick alla totalerna till Hässle, som hade 11-4 efter tre. Slutresultatet skrevs till bortaseger med 13-7 sedan Linnéorna hyfsat siffrorna genom att ta 3-2 i sista serien. Matchens stjärna var hemmalagets Mimmi Persson, som glänste med 889. Hos segrarna toppade framtidslöftet Elissa Mehmet med 823.

Höganäs tog emot gästande Spader Dam F med varma servetter. Spader Dam inledde säsongen med tre raka vinster men har sedan haft det lite tyngre. Första serien idag slutade 4-1 till Höganäs, men helt självklart var det inte. Spader Dam kunde ta igen lite i andra serien som slutade 3-1 till gästerna sedan ett bord slutat oavgjort. 5-4 efter två var dock det närmaste Spader Dam kom. Höganäs vann båda se sista serierna med 4-1 och matchen med 13-6. I hemmalaget hade Sandra Gustafsson 820 och tog fyra banpoäng i par med Sarah Holmér. Bäst i Spader var Elin Bergqvist med 742.

Calluna gav inte Trolle en chans att sticka upp vid dagens möte. Hemmalaget inledde med tre raka 4-1-serier innan blekingetjejerna kunde vinna sista serien med samma siffror. Susanne Brink bäst hos segrarna med 771 medan Pia Dahlgren i Trolle hade 684.

- Idag firar vi vårt 40-årsjubileum, skriver Calluna på sin facebooksida, och det är ju då extra glädjande att det blev seger idag. Swebowl gratulerar den livaktiga jubilaren och hoppas på fler år!

Inte heller Oden bjöd Trolle på några poäng idag. Falköpingslaget var synnerligen oresonliga och vann med 15-5 efter att ha vunnit serierna med 4-1, 4-1, 3-2 och 4-1. Allra hårdast var Anneli Göransson och Charlotta Malmer, vilka lade beslag på alla sina banpoäng. Anneli gjorde dessutom 839. I Trolle var Lena Carlsson bäst med sina 750.

I Norra allsvenskan spelade Stånga till sig tre poäng på fastlandstrippen i Stockholmsregionen. Mot Sollentuna hade gästerna avgjort matchen efter tre serier då det stod 12-3 till Stånga. Sollentuna kom igen starkt i sista serien men segern gick till Stånga med 13-7. Matchbäst var Stångas Camilla Olofsson som slog 735 och tog full pott i banpoäng tillsammans med Annicka Bodin. I Sollentuna hade Hanna Zeidlitz 657.

Matchen mot Sundbyberg var en betydligt tajtare och svängigare tillställning. Stånga tog ledningen med 4-1 efter första, men Sundbyberg kontrade med samma siffror i andra och så var det lika. I tredje serien spelade lagen 2-2 på borden, men Stånga hade lite högre slagningar så totalen blev deras. Det var likadant i sista serien med 2-2 på borden, men nu var det SIK:s tur att ha högst slagning och matchen slutade med att lagen systerligt delade på poängen. Kamilla Christensen var bäst i Sundbyberg med 747, men Charlotte Eliasson hade matchens högsta slagning med 756.

Linus Wirén   22 oktober 2022 23:02