Cajsa Wegner imponerade med en perfekt serie

Den första halvan av säsongen börjar lida mot sitt slut och denna lördag var det hemmalagen som visade vart skåpet skall stå.

Den näst sista damelitserieomgången för detta år påbörjades i Stockholm där BK Merci gjorde påhälsning hos Hammarby IF BF under förmiddagen. Hemmalaget inledde matchen starkast med fyra poäng mot en och redan där etablerades ett grepp om motståndarna som de skulle komma att bibehålla matchen igenom. Efter tre spelade serier innehade de tio poäng mot Mercis fem, innebärande att de därmed säkrat oavgjort och det skulle således krävas mycket av deras motstånd för att förhindra att det slutgiltiga resultatet skulle bli vinst. Efter ytterligare tre poäng för Hammarby blev det en vinst och välbehövliga poäng till tabellen.

Matchbäst blev däremot Mercis Janina Lindberg med 835 och även hennes banpartner Emelie Tiveljung stod för en av matchens högsta slagningar i form av 822 poäng. I Hammarby innehade Susanne Olsson högst slagning med 830 poäng.

Även om ovan nämnda seger
såg självklar ut skulle eftermiddagens drabbning mellan Spader Dam och B-K Eva Stockholm ta det ett steg längre. Helsingborgs hemmalag började inte direkt svagt men den andra halvan av matchen gick de praktiskt taget fram som en ångvält med 1848 respektive 1853 kägelpoäng, vilket innebar totalt 440 mer än sina motståndare, något som också syntes på banpoängen.

– Vi gjorde en fantastisk laginsats och hjälpte varandra. Vi täckte våra rutor och idag skrek vi mer, säger Spader Dam-spelaren Josefine Linderoth som själv stod för en stark prestation.

16-3 i Spader Dams favör blev det slutligen och hela tre av det vinnande lagets spelare landade över niohundrastrecket: Josefine Linderoth, som också blev matchbäst, på tjusiga 947 poäng samt Katrin Jansson och Cajsa Wegner på 907 respektive 905 poäng. Cajsa Wegner skulle därtill få en synnerligen trivsam dag på banorna då hon levererade en trehundring i matchens tredje serie. I särklass högst slagning i B-K Eva innehade Caroline Lagerlöf med 880 poäng.

– Vi är många i laget som tränar mycket och vill otroligt mycket med sin bowling. Vi tycker det är så roligt att spela ihop och vill alltid bli bättre, svarar tidigare nämnda Josefine Linderoth på frågan om vad just hon känner är anledningen till vad det är som gör att serieledande Spader Dam fortsätter vara så starka säsong efter säsong.

I den västra delen av Sverige, närmare bestämt i Partille, tog även Team X-Calibur BK emot AIK BK D under tidig eftermiddag. I den första serien blev resultatet två poäng vardera till respektive lag, men därefter var det mestadels hemmalaget som höll i taktpinnen och inför den sista serien ledde de med 9-5. AIK var dock rejält på hugget i matchens sista och avgörande serie och med 1625 slog de 121 mer i kägelpoäng än sina västgötska motståndare. Detta skulle däremot ej vara tillräckligt och trots att de avslutade starkt med 4-1 vann slutligen X-Calibur med 10-9.

Hemmaspelaren Hanna Engberg slog till med starka 934 poäng, följd av lagkamraten Ottilia Gunnarsson på 920. Lagbäst i AIK blev Malin Brodin på 834 poäng.

Länk till tabell och matchfakta i damernas elitserie

Text och bild: Amanda Seppälä Steén

Amanda Steén   02 december 2023 18:20