Bulltofta och Kulladal tog fullt pott i Sydallsvenskan

Sydallsvenskans sammandrag i Malmö - Baltiska bjöd på en händelserik eftermiddag med bl a 300-slagning av Martin Paulsson, Kulladals BS

Fyra lag deltog i sammandraget varav tre lag har Baltiska som hemmahall.

Kulladals BS F1 började med att möta enda laget som kom utifrån Lunds BK Mamba. Det blev Lund som tog ledningen efter första serien men Kulladal kvitterade direkt i andra och vann sedan både tredje och fjärde serien. Fjärdeserien kom sammandragets enda 300-ing då Kulladals Martin Paulsson slog 12 strike i rad. Matchbäst blev dock klubbkamraten Alexander Johansson med 950 poäng. Högsta slagningen hos Lunds BK Mamba hade Jörgen Lindberg på 855 poäng.
Grattis Martin till 300-slagningen!
- Tack, det lite roliga med den är att det är min första godkända på Baltiska efter 25 år som hemmahall, säger Martin Paulsson

Bulltofta BK och BK Thule hade en jämn kamp både kägelmässigt och poängmässigt där det stod 5-5 efter två serier. Tredje serien växlade Bulltofta upp rejält och strikade ihop fina 1815 poäng och tog ledningen med 4-1 inför sista serien. Sista serien blev återigen jämn där båda lagen vann varsitt kantbord och sedan det skiljde bara 6 respektive 12 käglor på mittenborden och 21 poäng på totalen. Marginalerna var på Bulltoftas sida och även denna match slutade 12-8. Matchbäst blev Thules Macus Rasmusson med 939 poäng. Högsta slagningen hos ett jämnt spelande Bulltofta hade Frank Selander med 874 poäng.

Matchen mellan Bulltofta BK och Lunds BK Mamba avgjordes redan efter tre serier när Bulltofta säkrade vinsten med 4-1, 2-3 och 5-0 i tredje serien. Lunds BK Mamba kunde sedan snygga till resultatet när de plockade hem full pott i banpoäng i sista serien. Matchen slutade 11-9 och matchbäst blev Bulltoftas Mickael Gottfries med 913 poäng. Högsta slagningen hos Lunds BK Mamba hade Mattias Petersson med 897 poäng.
- Första matchen kom vi undan med blotta förskräckelsen där Thule var starka även om vi tog en klar ledning i tredje serien så var det väldigt jämnt. Andra matchen var vi i förarsätet och styrde matchen. Vi är jättenöjda med två vinster och fyra poäng då vi fick sena återbud och kanske inte räknade med det, sammanfattar Bulltoftas coach Jonas Torstensson söndagens intensiva eftermiddag

Det pendlade lite i matchen mellan Kulladals BS F1 och BK Thule där Kulladal öppnade med full pott i banpoäng. Thule knappade in när de vann andra serien med 1-4 men sen stängde Kulladal matchen när de återigen tog full pott i tredje serien, matchen slutade 14-6 till Kulladal. Matchbäst blev Kulladals Mats Lunderquist med 919 poäng men Thules Paul Lindfors var inte långt ifrån med 916 poäng.
- Vi är väldigt nöjda med fyra poäng. Det var våra första poäng i serien i år, så det var ett bra sammandrag för vår del, sammanfattar en glad Martin Paulsson dagens sammandrag

Bulltofta och Team Pergamon F fortfarande obesegrade i Sydallsvenskan där Bulltofta har ledningen på 10 poäng och en match mer spelad.

Avslutningsvis, den som verkade trivas bäst på banorna i Baltiska den här söndagseftermiddagen var Thules Paul Lindfors som var jämnast på en hög nivå med sina 921 och 916 poäng på sina matcher. 

16 oktober 2022 21:15