Bodens BS vann toppmötet i Nordallsvenskan

Toppstriden i Nordallsvenskan står mellan Bodens BS och BK Flash. På lördagen vann Boden toppmötet lagen emellan med 12-8.

– Vi gjorde ingen toppmatch, men lyckades knyta åt säcken till slut, förklarar Bodens Ludwig Ingerskog.

Tredjeplacerade Umeå IK hade möjlighet att bli klara för slutspel till Elitserien men förlorade hemma mot Domsjö IF BK.

Det står sedan länge tillbaka klart att kampen om seriesegern i Nordallsvenskan står mellan Bodens BS och BK Flash. De båda lagen har ryckte ifrån övriga med Bodens BS i topp. På lördagen hade BK Flash sin chans att närma sig norrbottenslaget via en seger men Boden ville annat på sina hemmaplan.

– Man var lite extra taggad inför dagens match och det kändes som att vi kopplade greppet ganska tidigt. Vi gör inte vår bästa match efter lite slarv i den tredje serien, men sedan lyckades vi ändå stänga matchen och vinna ganska komfortabelt, säger en nöjd Ludwig Ingerskog i Boden som nu laddar inför kvalet att ta sig tillbaka till högsta serien igen.

Efter en jämn förstaserie som hemmalaget Boden tog hem med 3-2 ryckte hemmalaget rejält i den andra serien som slutade 5-0. Sedan gjorde Flash allt de kunde för att komma ikapp men trots en rejäl uppryckning i den andra halvan av matchen härnösandslaget var klart bättre än hemmalaget räckte det bara till två knappa serievinster med 3-2.

Boden kunde hålla undan och vinna med 12-8. Att matchen var mycket jämn visar inte minst totalslagningarna där Boden hade 30 käglor bättre.

I Boden toppade Ludwig Ingerskog med 885 och det räckte även till fyra vunna banpoäng i par med Axel Simonsson, 795. Matchbäst individuellt var Flash Björn Wedin med 905.

I lördagens andra match i Nordallsvenskan hade Umeå IK chansen att blir klar för kval till Elitserien på sin tredjeplats i tabellen när laget tog emot jumbolaget Domsjö IF BK på hemmaplan. Men hemmalaget gick på pumpen mot ett taggat Domsjö.

Efter två serier stod det oavgjort, 5-5, men i den andra halvan av matchen var gästernas det bättre laget och kunde vinna båda de avslutande serierna med 4-1 och matchen totalt med 13-7.

Stora segerorganisatörer i Domsjö var äkta paret Thomas och Eva Vännman med Tomas i topp på 879 före Evas 836. I Umeå IK var Håkan Persson bäst med 866.

Skellefteålaget BK Prana har nu chansen att passera Umeålaget i de två sista omgångarna om Prana vinner sin kvarvarande match och Umeå förlorar alla sina tre matcher laget har kvar att spela.

I morgon söndag tar BK Fjällräven emot BK Flash i hemmahallen i Kiruna.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

 

  

Jonas Brändström   25 mars 2023 22:14