Bodens BS tar hem Nordallsvenskan

Bodens BS är klara seriesegrare i Nordallsvenskan. Det blev helt klart efter att Norrbottenslaget vunnit klart på hemmaplan mot BK Prana.

Boden drog ifrån redan från start och tog en klar ledning med 9-1 efter halva matchen. Prana hade inte mycket att sätta emot det starka hemmalaget som strajkade ihop utmärkta 1825 totalt i den andra serien vilket gav klara 5-0 i serien.

Boden kunde sedan avgöra matchen redan efter den tredje serien efter att ha tagit en ointaglig ledning med 13-2.

Det hjälpte föga för tabelltvåan BK Flash att de tvålade dit Umeå IK med hela 18-2 och BK Fjällräven med 17-3 i hemmahallen i Härnösand. Flash är trots lördagens två storsegrar fyra poäng efter Boden i tabellen med endast en match kvar att spela.

I Flash var Tobias Sagvold bäst mot Umeå med 938 och i mötet med Fjällräven toppade Björn Wedin med 921. I Umeålaget toppade Henrik Ekblom med 841 medan Fjällrävens bäste var Kristoffer Svonni med 823.

BK Loet gjorde sitt för att spänningen om den tredje och sista slutspelsplatsen till elitserien ska leva även i den sista omgången. Loet vann nämligen det viktiga hemmamötet mot tredjeplacerade BK Prana med knappa 11-9 efter en riktig holmgång.

Loet hade skaffat sig en klar ledning med 10-5 inför den sista serien, men den sista poäng som krävdes för seger satt långt inne. Loet lyckades vinna ett bord i den sista serien och ta hem matchen med 11-9.

Bordsparet Magnus Fagerqvist, 885, och Daniel Tserni, 833, vann alla fyra banpoäng för Loet och var även de som lyckades knipa hemmalagets avgörande banpoäng i slutet. I Prana var Philip Strandgren bäst med 873.

BK Fjällräven tog två i alla fall två viktiga poäng denna lördag i kampen om att sluta ovanför det nedre kvalstrecket. Fjällräven kunde avgöra mötet mot hemmalaget BK Junsele redan efter tre spelade serier då laget tagit en ointaglig ledning med 11-4. I den sista rundan vann hemmalaget allt och putsade till siffrorna  med 11-9.

Niklas Wiklund toppade i Fjällräven med 906 och i hemmalaget slog Urban Norman bäst med 893.

När Junsele sedan vann klart mot gästande Umeå IK är Fjällrävens placering ovan kvalstrecket klart redan före den sista omgången. Umeå IK hade chansen att via seger kunna hota Fjällräven i den sista omgången men hade inte mycket att sätta emot Junsele som var med hela 17-3.

I hemmalaget storspelade Mikael Wiklund och fick ihop fina 917 medan Umeås bäste var Tobias Holmström med 797.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

Jonas Brändström   06 april 2024 23:51