Bodens BS fick lägga in turbon mot Domsjö IF

I Nordallsvenskans lördagsmatcher var Domsjö IF BF nära en skräll mot gästande Bodens BS. Men de serieledarna lade in turbon i den sista serien och kunde vända ett underläge till seger med knappa 11-9.

 

Det spelades tre matcher i Nordallsvenskan på lördagen i omstarten av säsongen. Mest spänning blev det i Örnsköldsvik där Domsjö IF BF var nära att lugga serieledande Bodens BS på poäng.

Domsjö tog ledningen med 4-1 efter den första serien och inför den sista serien hade hemmalaget ännu ledningen, men nu med knappa 8-7. I avslutningen visade dock Boden styrka då laget lade in en högre växel när det väl gällde och strajkade ihop fina 1702 mot Domsjös 1475. Det gav Boden 4-1 i serien vilket räckte till att vända underläget till seger med knappa 11-9.

I det segrande Boden var Ludwig Ingerskog bäst individuellt med 938. I Domsjö var Viktor Söderlund bäst med 855 vilket också räckte till fyra vunna banpoäng i par med Eva Vännman, 849.

Bakom Boden jagar BK Flash och Härnösandslaget hade en lite enklare resa på hemmaplan mot samma Domsjö IF. På hemmabanorna kunde Flash avgöra matchen redan efter den tredje serien med ledning 12-3 och vinna mötet med 16-4.

Flash fick ihop fina 6821 och bäst i laget stajkade Lars Backlund med 962 före Björn Wedin med 958. Hos gästerna toppade Thomas Vännman med 929.

I den tredje matchen på lördagen vann BK Prana på hemmaplan mot BK Loet. Matchen slutade 12-8 efter att hemmalaget tagit kommandot efter vinst med klara 5-0 i den tredje serien.

I Prana var Peter Forsgren bäst med 939 och i Loet toppade Richard Ekman med 869. Tack vare segern tog sig Prana upp på den tredje och sista slutspelsplatsen efter Flash och Boden.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

 

 

 

Jonas Brändström   20 januari 2024 21:37