Bodens BS är seriesegrare i Nordallsvenskan

Bodens BS blev seriesegrare i Nordallsvenskan. Laget avslutade säsongen med en övertygande bortaseger mot BK Fjällräven med 13-7.

– Vi lyckades vända på steken under de sista omgångarna så det räckte till en ny serieseger och det känns bra, säger en nöjd Ludwig Ingerskog i Bodens BS.

Bodens BS blev klara seriesegrare längst uppe i norr redan före den sista omgången men fortsätter att ånga på i toppen. I sin sista seriematch vann Boden på bortaplan mot BK Fjällräven med klara 13-7. Därmed slutar Boden grundserien med nitton segrar och endast två förluster och får nu en ny chans att ta sig tillbaka till den högsta ligan.

– Det ska bli kul men det kommer att bli betydligt svårare lag att möta. Men först måste vi slå ut ett lag även från vår serie och fjol åkte vi ut redan mot Flash och det ska vi inleda med att ta revansch på, förklarar Ludwig Ingerskog som är väl medveten om att allt kan hända i ett kval.

I mötet med Fjällräven i Kiruna var Ludvig även matchbäst med 894 medan lagkamraterna Per Sundqvist, 880, i par med Emil Holmberg, 865, vann alla fyra banpoäng. Hemmalagets bäste var Tommy Petersén med 853.

BK Flash hotade ett tag Bodens förstaplacering men under slutspurten var det Boden som var det starkaste laget av de två. Flash hade länge greppet men förlorade lite överraskande båda sina två möten i Norrbotten i omgång 19 då både Boden, men också BK Fjällräven, besegrade Härnösandslaget.

BK Flash andraplats har aldrig varit hotad och Härnösandslaget gör Boden sällskap till slutspelet till den högsta ligan. Tack vare seriesegern står Boden över den första omgången medan Flash får ta sig an seriens tredjeplacerade lag som blir antingen BK Loet eller BK Prana.

Vem som tar den tredje och sista platsen avgörs inte förrän i morgon söndag. BK Loet hade stor press på sig inför helgens två avslutande bortamatcher och Luleålaget gjorde vad de skulle. Först besegrades Domsjö IF BF med 13-7 efter att Loet avgjort matchen redan efter tre spelade serier med ledning 11-4. Därefter vann Loet ett mycket jämnt möte mot Umeå IK med 12-8. 

Loets bäste mot Domsjö var Daniel Tserni med 907 och mot Umeå toppade Magnus Fagerqvist med 830.

BK Prana vann också sin viktiga bortamatch under lördagen. Junsele BK besegrades med klara 16-3 där Skellefteålagets Philip Strandgren storspelade och strajkade ihop fina 947.

Efter lördagens två stora segrar har Loet skaffat sig en fin position ovanför slutspelsstrecket. Med samma poäng, men med en fjuttig poäng sämre poängskillnad, är BK Prana nu tvingade att ta poäng i sin avslutande bortamatch mot BK Flash för att gå förbi.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

 

Jonas Brändström   13 april 2024 20:29