Bodens BS tar över ledningen i Nordallsvenskan

Det spelades tre matcher i Nordallsvenskan denna helg efter att matchen mellan BK Flash och Domsjö IF BK blev flyttad. Bodens BS har ledningen i den något haltande tabellen där Boden spelat tre matcher och BK Prana har sin seriepremiär först nästa omgång.

Junsele BK hade hemmamatch även denna helg och nu var det Örnsköldsvikslaget Domsjö IF BK som gästade på lördagen. Det blev en svag inledning av hemmalaget där gästande Domsjö kunde plocka hem både första och andra serien med 1-4.
Tredje serien hände något med hemmalaget som laddade om och växlade upp rejält. Domsjö fortsatte sitt jämna spel men hemmalaget Junsele kunde reducera i tredje med 4-1 och därmed hålla liv i matchen med 6-9 inför sista och avgörande serien. Junsele fortsatte att öka och vann även sista serien med 4-1. Matchen slutade oavgjort 10-10 (5729-5834) med en poäng till vardera lagen. För Domsjö innebar poängen att de tog ledningen i Nordallsvenskan.
Matchbäst blev Domsjös Thomas Vännman på 887 poäng följt av Viktor Söderlund på 846 poäng. Högsta slagningen i hemmalaget Junsele hade Jessica Ström på 778 poäng.

- Det var jämt hela vägen om än det ser ut som vi ledde med 8-2 efter två serier, säger Domsjös Thomas Vännman. Det blir lite speciellt när man spelar i fyrbanershallar då man inte ser första totalen förrän i femte serien. Oavgjort var dock ett rättvist resultat, sammanfattar Thomas matchen.

BK Fjällräven hade hemmapremiär på lördagen mot Nordallsvenskans nykomlingar BK Loet från Luleå som stod över förra helgen. Hemmalaget Fjällräven verkade revanschsugna efter förra helgens bortaförluster och tog en klar ledning i första serien med 5-0. Efter det sjönk siffrorna lite för hemmalaget medan gästande Loet ökade för varje serie. Fjällräven vann även andra serien med 3-2 och hade övertag med 8-2 efter halva matchen. Ett övertag som Loet knappade in på när de vann tredje serien med 2-3. Fjällräven som då säkrat oavgjort lyckades i sista serien få med sig ett bord och en banpoäng som räckte till hemmaseger med 11-9 (6136-5897).
Matchbäst blev Fjällrävens Kristoffer Svonni på 911 poäng följt av Tommy Petersén på 862 poäng. I ett mer jämnt spelande Loet var det Daniel Tserni som hade högsta slagningen på 798 poäng.

BK Loet fortsatte helgens bortasväng till Boden för söndagsmatch mot Bodens BS. Det var hemmalaget Boden som kopplade grepp om matchen i första serien med 4-0 efter att första banparet spelat oavgjort. Andra serien sjönk hemmalagets siffror lite och Loet kunde reducera via 2-3 till 6-3 efter halva matchen. Tredje serien var det Loet som tappade medan Boden hittade tillbaka i hemmahallen, plockade hem 5-0 och avgjorde matchen. Även sista serien vann hemmalaget med 4-1 och det blev hemmaseger till Bodens BS med 15-4 (6132-5673). Matchbäst blev Bodens Kim Lindström på 856 poäng följt av Per Sundquist på 810 poäng, dessa två spelade även i lag och tog full pott i banpoäng.
Högsta slagninen hos Loet hade Albin Sandberg på 770 poäng.                    

- Vi är nöjda med vinsten helt klart men vi har en bra bit kvar till där vi vill vara som lag, säger Bodens Ludwig Ingerskog. Intressant med nya profilerna som gör att man måste vara med hela tiden att förflytta sig och byta klot då de torkar upp otroligt fört i början av banan, fortsätter Ludwig.
Vi kommer jobba vidare för att stärka oss som lag framöver samt en guldstjärna till Kim Lindström idag som spelade sjukt stabilt trots de knepiga banorna, avslutar Ludwig.

Matchen mellan BK Flash och Domsjö IF BK är flyttad och det innebär att just nu är det Bodens BS som leder Nordallsvenskan i en liten haltande tabell där Boden spelat tre matcher och Skellefteålaget BK Prana inte premiärspelar förrän nästa omgång.

Foto: Bodens BS arkivbild
(saknas på bild från dagens lag gör Richard Ryding och Staffan Bergdahl)

Länk till tabell och matchfakta i Nordallsvenskan

Karin Wiklund   24 september 2023 15:41