Boden och Umeå dubbla vinnare i Nordallsvenskan

Bodens BS och Umeå IK blev lördagens stora vinnare i Nordallsvenskans sammandrag. Boden vann båda sina matcher i hemmahallen i Boden medan Umeå IK gjorde om samma bedrift men i Kiruna.

På lördagen var det dags för årets första sammandrag i Nordallsvenskan. I Boden spelade Bodens BS, Domsjö IF BK och BK Loet och värdlaget Boden hade inga större problem med att vinna sina två matcher i hemmahallen.

Först vann Boden med klara 17-3 mot BK Loet och sedan blev segersiffrorna 16-4 mot Domsjö IF BK. I segermatchen mot Domsjö strajkade hemmalagets Daniel Rönnbäck ihop hela 992 poäng vilket även gav fyra vunna banpoäng i par med Kenth Holmgren, 817. I Domsjö lyckades Thomas Wännman ta sig över 900 med 919.

Mot BK Loet var Emil Holmberg och Ludwig Ingerskog bäst i Boden med 962, respektive 959. Anton Sandberg toppade i Loet med 899.

BK Loet och Domsjö IF BK delade på poängen då lagen spelade oavgjort, 10-10, efter att Domsjö vunnit den sista serien med 4-1 och räddat en poäng. Viktor Söderlund var matchens stora lirare med fina 927. I Loet var de individuellt siffrorna mer beskedliga med Rasmus Roos i topp på 811.

BK Fjällräven var värd för sammandraget som spelades i Kiruna bowlinghall där BK Prana och Umeå IK gästade. Om Boden avfärdade sina gäster relativt smärtfritt hade Fjällräven det tuffare och istället var det Umeå IK som blev de stora vinnarna.

Umeålaget, som förlorade dubbelt förra helgen, tog en rejäl revansch och vann båda sina matcher. Först besegrades BK Prana med klara 14-6. I det segrande Umeålaget toppade Jan-Erik Brändström med 879 och i Prana var Mikael Boström bäst med 911.

Därefter vann Umeålaget även en jämn tillställning mot värdlaget Fjällräven. Matchen avgjordes först i den sista seriens andra halva. Fjällräven var på gång att utjämna men Umeå var klart starkast mot slutet av serien och kunde dra ifrån och vinna matchen med 13-7.  

Matchbäst individuellt var Fjällrävens Johan Lundqvist med 889. I ett jämnare Umeå var Victor Appelqvist ledande med 834.

Fjällräven förlorade även ett mycket jämnt möte med BK Prana. Det gästande Skellefteålaget lyckades vända matchen i den sista serien och vinna med 11-9. Prana lyckades vinna ett bord i avslutningen med endast fyra käglors marginal och gå från underläge 6-9 till seger med knappast möjliga marginal.

I Prana storspelade Peter Forsberg med fina 977 och i Fjällräven var Tommy Petersén i topp med 937.

I Kramfors spelades det en match på neutral plan mellan BK Flash och Junsele BK. Det lilla minisammandragets enda match vanns av BK Flash med 12-8.

Här toppade Flash Magnus Melander med 898 vilket också gav fyra vunna banpoäng i par med Tobias Sagvold, 834. Junseles bäste för dagen var Jessica Ström med 775.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

 

Jonas Brändström   21 oktober 2023 22:00