Boden och Flash tar täten i Nordallsvenskan

I söndagens matcher i Nordallsvenskan tog både Bodens BS och BK Flash klara segrar på hemmaplan. De båda topptippade lagen i norr har nu också tagit täten i tabellen.

Bodens BS behövde bara tre serier för att vinna mot gästande Domsjö IF BK. 9-1 efter halva matchen spelad blev till ointagliga 13-2 efter tre serier. Hemmalaget slog av på takten i den sista serien och matchen slutade 14-6 till Boden.

Ludwig Ingerskog bäst individuellt i hemmalaget med 811 vilket också gav fyra banpoäng i par med Axel Simonsson, 771. I Domsjö toppade Stefan Söderlund med 815.

Med segern toppar nu Boden den Nordallsvenska tabellen med sex inspelade poäng efter tre segrar och en förlust.

BK Flash hakar på i toppen och är också det lag som åsamkat Boden sin enda förlust denna säsongsinledning. Flash vann nu stort mot gästande Junsele BK med hela 18-2. Flash har bara spelat två matcher ännu vilka båda blivit seger och det räcker till andra plats i den haltande tabellen.

I Flash strajkade Magnus Melander bäst med fina 930 och i Junsele var Urban Norman i topp med 791.

I den sista söndagsmatchen fick Domsjö inkassera helgens tredje förlust på sin turnén i Norrbotten. BK Loet lyckades vända och vinna en mycket jämn tillställning i Luleå. Domsjö hade ledningen med 8-7 inför den avslutande serien, men där var hemmalaget strået vassare och fick även bra utdelning. Bland annat vann Loet ett banpar med endast två käglors marginal och slutresultatet blev 11-9 till hemmalaget.

Loets bästa var Anton Sandberg med 769 och i Domsjö toppade Thomas Vännman med 775 och det hjälpte inte att Thomas även vann alla fyra banpoäng i par med Stefan Söderlund, 759.

 

Jonas Brändström   15 oktober 2023 20:18