Boden, Flash och Prana på Elitkvalsplats i norr just nu

Det var endast tre matcher i Nordallsvenskan den här lördagen. BK Prana spelade två av dessa matcher, och hade chansen att förbättra sin position bland topp 3 i tabellen. Och poäng fick man med sig hem.

Domsjö IF BK – BK Prana Prana är en klar aspirant på Elitkvalsplatsen bakom Bodens BS och BK Flash. Och vid poäng idag på bortadubbeln i Härnösand skulle man befästa sin tredjeplats i tabellen. Dock med fler spelade matcher än närmast bakomvarande lag. Och i sin första match för dagen ställdes man mot sjundeplacerade Domsjö. En jämn förstaserie lade Prana beslag på med 2-3 sedan man vunnit totalen. Inte fullt så jämnt var det sedan i andra- och tredjeserien då Prana gjorde 0-5 och 1-4. Och därmed var tvåpoängaren säkrad för Prana. 3-12 blev till slut 4-16. I Domsjö toppade Viktor Söderlund (852) medan matchens lirare fanns i Pranas Mikael Boström (959) som avslutade med 279.

Bodens BS – Vilhelmina IK Serieledande Boden var inte alltför generösa mot sina motståndare från Vilhelmina då man lade beslag på i stort sett alla banpoäng i matchen. Det var bara i tredjeserien som Vilhelmina plockade banpoäng. 3-2 innebar säkrad vinst för Boden efter tre serier. Och sin klara ledning utökade man ytterligare i sista serien då man ånyo gjorde 5-0. Emil Holmberg (963) och Ludwig Ingerskog (937) var topparna i Boden medan Vilhelminas topp var Kim Zetterberg (803).

BK Flash – BK Prana I Pranas andra match för dagen i Härnösand stod serietvåan Flash för motståndet. Och det kom att bli en tuff uppgift för Prana. Flash rivstartade nämligen med att göra 5-0. I andra serien spelade sedan Prana till sig två banpoäng men det var ändå Flash som hade klart grepp om matchen. Sin klara ledning med 8-2 förvaltade Härnösandslaget sedan väl då man i tredje serien säkrade vinsten i matchen. Ointagliga 12-3 skrevs till slut till 16-4. Topparna i Flash fanns i Björn Wedin (970) och Lars Backlund (950). I Prana nådde Mikael Boström (843) åter högst.

Foto: Norran

Resultat och tabell Nordallsvenskan

Jörgen Oksanen   28 januari 2023 18:00