BK Tegnér möter Alingsås och Pergamon på lördag

På lördag spelas de två uppskjutna Elitseriematcherna där Team Alingsås och Team Pergamon tar emot BK Tegnér Säffle. Alingsås James Blomgren kan idag le över att premiärmatchen sköts upp då han istället kunde vinna Norwegian Open igen.

– Eftersom det gick så bra för mig är jag inte ledsen över att inte vara spelledig denna helg, säger James och skrattar.

De båda matcherna från seriepremiären i herrarnas Elitserie sköts upp på begäran av Team Alingsås och Team Pergamon som båda hade flera spelare med under finalhelgen på Europatourtävlingen Norwegian Open. En som idag tycker det var ett bra byte av matchhelg är Alingsås James Blomgren som istället fick tid att vinna Norwegian Open, och det för tredje gången.

– För mig personligen är det inget problem att inte vara spelledig denna helg efter det gick så bra. Men hela laget är laddat och vi är måna om att ta en andra raka seger, säger en spelsugen James Blomgren.

Team Alingsås vann sin premiärmatch i den förra omgången när laget besegrade Stureby BK på hemmaplan.

– Det var viktigt att vi fick en bra start och att vi vann direkt. Det är alltid klurigt med den första matchen med nya profiler och det var starkt av oss vinna mot Stureby som av vissa även tippas som en slutspelsutmanare, fortsätter James.

På lördag väntar nykomlingen BK Tegnér Säffle som i alla fall på papperet ser ut som en mindre svår motståndare än Stureby. Men rutinerade James vet att det är viktigt att ha stor respekt för allt motstånd i den högsta ligan.

– Jag tror absolut att Tegnér kan bli en obehaglig överraskning för många lag denna säsong. De har flera bra spelare som kan skjuta riktigt högt och får de en bra start kan de bli tuffa, men visst går vi för seger.

Alingsås mönstrar samma oljeprofil och exakt samma nio spelare till start som i segermatchen mot Stureby.

– Vi vill inte ändra ett vinnande koncept. Vi har också med oss nya erfarenheter från den första matchen så vi är bättre förberedda på banförändringar vilket vi hade lite svårt med senast, säger James.

BK Tegnér inleder lördagen med mötet mot Team Alingsås och beger sig sedan till Partille för ännu en tuff bortamatch mot de regerande svenska mästarna Team Pergamon. Tegnérs UK och lagkapten Daniel Nordström Green är väl medveten om vad som väntar.

– Det är två riktigt tuffa matcher på papperet. Att möta två av Sveriges bästa lag de senaste åren blir en stor utmaning, men vi ska göra allt vi kan för att komma hem till Säffle med poäng.

Nykomlingen blev poänglös i premiärmatchen på hemmaplan mot IKW/Köping BK i en match där Tegnér inte alls kom upp i normal standard.

– I matchen mot Köping var det lite premiärnerver på en del spelare kryddat med en dålig game-plan. Vi har tagit lärdom av den matchen och kommer med mer erfarenhet och en ny game-plan till på lördag, förklarar Daniel Nordström Green som dock inte kan delta själv.

Tegner saknar på lördag även Mattias Flodberg, i stället kommer ännu en ungdom göra sin Elitseriedebut. I den förra matchen debuterade Tegnérs unge Emil Svensson och på lördag gör även lagkamraten Kevin Elg sin debut i Elitserien.

– Det är ett bra lag vi åker med och jag tror på laget vi kommer med till helgen, säger en optimistisk Daniel Nordström Green som även är medveten om att hans lag står för den nog tuffaste bortasvängen i hela Elitserien.

Elitseriematcher lördag 7 oktober
11.00  Team Alingsås - BK Tegnér Säffle
15.00  Team Pergamon - BK Tegnér Säffle

Länk till matcher och tabell herrarnas Elitserie

Jonas Brändström   06 oktober 2023 08:37