BK Prana tog den sista slutspelsplatsen i Nordallsvenskan

I herrarnas Nordallsvenska blev det BK Prana som tog den tredje och sista slutspelsplatsen till Elitserien. Umeå IK hade chansen att gå förbi på lördagen men lyckades inte ta den seger de behövde mot gästande BK Flash.

Det är sedan länge klart att Bodens BS vinner Nordallsvenskan och att BK Flash tar den andra av de tre slutspelsplatser till Elitserien från Nordallsvenskan.

Umeå IK hade länge den tredje platsen, men då BK Prana i torsdags vann på hemmaplan mot Piteå BK klättrade Skellefteålaget förbi de gul-svarta. Umeå hade chansen att ta tillbaka tredjeplatsen i den sista omgången när laget tog emot tabelltvåan BK Flash på hemmaplan.

Efter en riktig holmgång blev det gästerna som tog hem båda poängen. Flash vann med knappa 12-8 och grusade därmed Umeålagets slutspelsdrömmar. Umeå började bäst och vann den första serien med 3-2 men i mellanserierna var gästerna snäppet starkare och hemmalagets spurt i den sista serien räckte inte hela vägen till någon poäng.

I det segrande Flash toppade Tobias Sagvold individuellt med 924, men han överglänstes av hemmalagets rutinerade Jan-Erik Brännström som strajkade ihop fina 964.

I lördagens andra match lyckades BK Fjällräven behålla sin plats ovan kvalstrecket genom att besegra Domsjö IF BK klart på hemmaplan med hela 17-3. I Kirunalaget toppade Johan Lundqvist med 924 och i gästerna var Thomas Vännman i topp med 846.

I morgon söndag avslutas den sista serieomgången när redan klara seriesegrarna Bodens BS tar emot Domsjö IF.

 

Jonas Brändström   15 april 2023 21:44