BK Oden tog med sig 4 poäng hem i Damernas Allsvenska

Det spelades totalt 7 matcher i damernas Allsvenskor under lördagen och BK Oden från Falköping var det enda laget som lyckades vinna på bortabanor. Inte bara en, utan två gånger.

Det spelades 4 matcher i Södra Allsvenskan och 3 matcher i Norra Allsvenskan under lördagen och störst lycka av alla under dagen hade Oden, då de lyckades knipa två segrar på sin resa från Falköping ner till Skåne. I första matchen var det Spader Dam som stod som värd i Helsingborg i en match där Oden tog kommandot omgående och efter att de lyckades ta en 5-0 i tredje serien så var matchen redan avgjord och matchen slutade till sist 15-5 till bortalaget. Oden var väldigt jämna och samlade alla sina serier mella 1363 och 1389. 
Olivia Malmer i Oden blev matchbäst med 775. Susanne Andersson bäst i Spader Dam med 757

I nästa match stod Höganäs för motståndet och Oden fortsatte även där att vara mycket jämna. I de tre första serierna fick de ihop mellan 1364 och 1389 och även i den här matchen var det avgjort efter tre serier då Oden hade 11-4. Sen gick nog luften ur bortalaget lite grann efter att ha säkrat andra segern för dagen och Höganäs kunde putsa siffrorna lite grann till slutresultatet 12-8 till bortalaget. Oden tog med sina båda segrar ett jättekliv upp på andra plats i tabellen.
Bäst i den här matchen var Odens Annika Ström med 754, tätt följd av Höganäs Sandra Gustafsson med 746.

Det enda andra bortalaget som lyckades ta med sig några poäng hem var Team Sollentuna som även de hade dubbel bortamatch under dagen. De inledde mot BK Prime i en match där hemmalaget startade absolut starkast med 4-1, men Sollentuna kom igen och lyckades till slut kvittera till 10-10 i sista serien efter en mycket jämn drabbning där oavgjort verkar rättvist. 
Elin Granström blev matchbäst med sina 799 medan Marit Aasen och Susanne Karlsson i Sollentuna båda slog 736.

Där var det roliga dock slut för Sollentuna, då resan fortsatte till Bowl-O-Rama och match mot AIK. AIK var numret större från början och och kunde trots en liten dipp i tredje serien säkra segern ganska komfortabelt med 13-7. AIK är efter 4 matcher fortfarande obesegrade och leder Norra Allsvenskan.
Nathalie Asklund i hemmalaget slog fina 847 och blev matchbäst. Kaija-Leena Andersson bäst i Sollentuna med 752.

Den tredje matchen i Norra Allsvenska spelades mellan Sandviken och Sundbyberg, i en match där Sunbyberg inte hade mycket alls att sätta emot för dagen. Sandviken hade avgjort matchen redan efter 3 serier då det stod 13-2 och defilerade sen i mål till slutresultat 17-3. 
Både Maria Arnöman och Ewa-Lena Bichsel över 800 i hemmalaget med sina 869 respektive 802. Bäst i Sundbyberg blev Nicole Layrisse som förra helgen vann HCP-klassen i Söderköpings Ladies Tournament. Hon fick ihop 763.

Övriga matcher i Södra Allsvenskan stod mellan BK Linnéa och BK Calluna i Gislaved och Trolle och Hässle i Karlskrona. Calluna, som leder serien, inledde sin match på nästan tänkbara sätt och låg under med 8-2 efter 2 serier. De gjorde sedan ett heroiskt försök att försöka komma ikapp, men föll på målsnöret i sista serien när hemmalaget kunde vinna sin nödvändiga poäng med endast 11 pinnar. 11-9 till Linnéa.
Callunas Marie Carlstrand bäst i matchen med sina 843. Mimmi Persson i Linnéa även hon över 800 med 828.

Trolle och Hässle ligger båda för tillfället i botten på serien, och i dagens match var det hemmalaget Trolle som var det bättre laget. Raden 4-1, 3-2, 4-1 och 5-0 talade sitt klara språk och Trolle vann matchen med 16-4. 
Erika Heidenberg i Trolle bäst för dagen med 819. Marthina Lundgren bäst i Hässle med 776.

15 oktober 2022 22:16