BK Kaskad fortsätter sitt segertåg

BK Kaskad befäster sin serieledning i herrarnas Elitserie efter en klar vinst på bortaplan mot Stureby BK och går in i juluppehållet som obesegrade.
– Känslan är att vi blivit lite av en maskin som bara maler på, säger William Svensson i Kaskad.

BK Kaskad verkar omöjliga att stoppa denna säsong. Stureby BK gjorde ett tappert försök på hemmaplan på den tuffa långoljeprofilen 44 fot men gästande Kaskad gjorde det mesta ett snäpp bättre.

– Det är en känsla vi har med oss idag, även om det kommer tyngre perioder i matcher så kommer vi igen och vi har blivit lite av en maskin som bara maler på, förklarar en nöjd  William Svensson i Kaskad.

Kaskad visade direkt i den första serien att hemmalaget skulle få det tufft genom att vinna serien med 4-1. I den andra serien kontrade Stureby, vinner serien med 3-2, och skapade fortsatt spänning inför den andra halvan av matchen. Men då lägger Kaskad in ännu en växel och dammar in två höga 1700-rundor, vinner båda serierna med 4-1, och matchen totalt med klara 14-6.

– Vi gör en bra laginsats och löser banorna bättre än Stureby idag. Det var bara i den andra serien vi blev lite efter i våra förflyttningar, men sedan löste vi allt bra och de två sista serierna gjorde vi det riktigt bra, fortsätter William Svensson som även var bäst individuellt i Kaskad med 907.

Klubbkompisen Teodor Samuelsson prickade 900. I hemmalaget var Jerry Ekman-Wogel ensam över 900 men matchbäst individuellt med 917.

Team Clan dammade på lördagen in hela 7658 på hemmabanorna, inget resultat på tio-i-topp-listan över högsta lagslagningarna i Elitserien, men det gav inte gästande BK Joker någon chans att lämna Nässjö med poäng i bagaget.

Clan var nära att sopa helt rent men Joker lyckades ta hem en banpoäng i den andra serien så matchen slutade 19-1 till hemmalaget. Skillnaden i totalslagning lagen emellan var hela 1481 poäng vilket bör höra till de större kägeldifferenserna i en enskild match i Elitserien genom åren.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Det var ganska tydligt att de hade en plan att förstöra spellinjen i banan i början, men vi lyckades lösa det bra ändå och hålla ihop det alla fyra serierna denna gång, säger en nöjd Anton Ahlgren i Clan.

Clan hade hela tre spelare över 1000 med Anton Ahlgren i topp på 1049 samt en 300-serie i den andra serien.

– Jag är inte helt säker men jag tror 1049 är det högsta jag slagit i Elitserien tidigare, men 300 har jag gjort förut, fortsätter en nöjd Anton Ahlgren.

Clan hade även Linus Vedin på 1040, samt Kevin Lindbladh, 1030. I Joker var Mikael Jäine bäst med 893.

Team Alingsås var numret större än gästande IS Göta i det viktiga toppmötet. Hemmalaget Alingsås vann med klara 15-5 efter att ha avgjort matchen redan efter tre serier genom att ha dragit ifrån till ointagliga 11-4.

Hemmalagets James Blomgren var matchbäst med 1005 och klubbkamraten Joakim West låg strax bakom med 975 efter att startat med en 300-serie. Joakim vann även alla fyra banpoäng i par med Robin Skans, 950.

Götas Rasmus Edvall strajkade ihop fina 965 men var för ensam med de riktigt höga sifforna.  

IKW/Köping BK visade upp ett fint spel på bortaplan i det viktiga bortamötet mot Ludvika BK. Hemmalaget hade till denna helg bytt till den tuffare långoljeprofilen 44 fot, men det var inget som stoppade gästerna, och särskilt inte Carl Eklund. Carl dammade in hela 1000 prick och var överlägset bäst individuellt i matchen. Carl vann även alla fyra banpoängen i par med Lukas Andersson, 772.

Bevis på Carls bedrift och att det var tuffa banor i Ludvika visar bland annat att Köpings näst bäste spelare individuell var Jakob Bolin Åsman med 848. Hemmalaget hade i sin tur bara två spelare över 800 där Fredrik Andersson var i klar topp med 890. 

I matchen tog Köping kommandot direkt och gick ifrån till 8-2 efter två spelade serier. Det var bara i den tredje serien som det var jämnt när gästerna dippade spelmässigt men ändå vann serien med 3-2. Slutsiffrorna stannade tillslut vid en klar köpingseger med 15-5.

BK Full House vann även en ganska jämn match mot gästande BKF Falkenberg. Gästande Falkenberg stretade emot väl men hemmalaget var steget före matchen igenom. Inför den sista serien hade Full House gått ifrån till 9-6 och hemmalaget avjorde i slutrundan via 3-2 i serien vann med 12-8. Det var ängelholmslagets sjätte seger på hemmabanorna denna säsong. 

Richard Teence bäst individuellt i hemmalaget med 913. Full House J-D Mortensen, 864, i par med Daniel Ströbäck, 862, tog även full pott i vunna banpoäng. I Falkenberg toppade Dennis Johansson med 923. 

I morgon söndag är det dags för ett skånederby när Kulladals BS tar emot IS Göta i Malmö. Och på tisdag drabbar Team Pergamon och Team Alingsås samman i Partille i ett riktigt toppmöte före juluppehållet tar vid. 

(Arkivbild: William Svensson i Kaskad jublar)

Länk till resultat och tabell herrarnas Elitserie

Linus Wirén   03 december 2022 20:39