BK Flash vann toppmötet mot Bodens BS

BK Flash var starkast i Nordallsvenskans toppmöte mot Bodens BS. Härnösandslaget vann en jämn match med 11-8 under sammandraget i Skellefteå och är fortfarande obesegrade denna säsong.

- Mycket nöjd med den segern och att vi bara tappat en poäng hittills i serien är stort, säger en nöjd Stefan Borgström i BK Flash.

Det bjöds på sammandrag i Nordallsvenskan på lördagen. I Skellefteå spelade de tre topplagen BK Flash, Bodens BS och hemmalaget BK Prana där stort fokus riktades mot toppmötet mellan Flash och Boden.

Boden inledde matchen klart bäst men fick dåligt betalt i vunna banpoäng i den första serien. Trots fina1707 totalt mot Flash 1577 gav det bara 2-2 i inspelade banpoäng. Norrbottningarna fick nöja sig med en klart vunnen bonuspoäng och en knapp ledning med 3-2 efter den första serien.

– Vi lyckades kämpa till oss två bord vilket nog blev lite matchavgörande till slut. Vi har inte råd att ge Boden ett stort försprång och hur den första serien slutade gav samtidigt oss lite extra råg i ryggen inför fortsättningen, förklarar BK Flash Stefan Borgström. 

I den andra serien var Flash snäppet bättre och lyckades även vinna de jämna borden vilket gav Härnösandslaget 4-1 i serien och ledningen med 6-4 efter halva matchen. I den tredje var det Boden som hade marginalerna på sin sida och kunde via 3-2 knapra in på hemmalagets ledning inför avgörandet.

I den sista serien var Flash det något bättre laget, i alla fall på ett bord. Hemmalaget kunde förvalta sin knappa ledning till seger efter en mycket jämn avslutning och vinna matchen med 11-8.

Den sista serien slutade 3-1 till Flash efter en klar bordsvinst, en serie slutat oavgjort, seger på ett bord med fyra käglor och Boden vunnit ett bord med knappa två käglor.

– Vi tog tidigt ledning på ett bord så minst oavgjort i matchen var klart ganska tidigt, men det blev ändå jämnt in i det sista och matchen avgjordes inte förrän i slutet, fortsätter Stefan Borgström.

I hemmalaget toppade Björn Wedin och Tobias Sagvold individuellt, båda med 852. Tillsammans vann de även alla fyra banpoäng. I Bodens BS var Ludwig Ingerskog i topp med 891.

BK Flash vann båda sina matcher efter att även besegrat värdlaget BK Prana med klara 13-7. Matchen var avgjord redan efter tre spelade serier då Flash tagit en ointaglig ledning med 12-3.

Även Bodens BS besegrade BK Prana klart och fick i alla fall med sig två poäng från Skellefteå. Matchen slutade med klar seger15-5 och det var också en match som var avgjord efter tre spelade serier. I Boden dammade Emil Holmgren in hela 1003.

Det andra sammandraget spelades i Luleå där BK Loet, BK Fjällräven och Junsele BK gjorde upp om poängen. Bäst gick det för värdlaget BK Loet som vann båda mötena med Fjällräven och Junsele. Fjällräven lyckades i sin tur få med sig en vinst efter en riktig rysarseger med 10-9 i mötet med Junsele.

På neutral plan i Lycksele bowlinghall möttes även Umeå IK och Domsjö IF där Domsjö visade sig vara starkast och vinna med klara 14-6.

Bodens BS toppar ännu tabellen, tre poäng före Flash, men med tre fler spelade matcher. Flash har hittills idel vinster förutom en oavgjord match, och har vunnit lagens båda inbördes möten.

Bakom de två i toppen behåller BK Prana ännu den tredje slutspelsplatsen trots lördagens två förluster. Men bakom närmar sig de andra lagen och framförallt BK Loet efter sina två segrar.

Länk till matcher och tabell Nordallsvenskan

 

Jonas Brändström   24 februari 2024 20:21