BK Ax ångar på men Martin Forsell slog högst

Det spelas sammandrag i Mellanallsvenskan både lördag och söndag den här helgen. Under lödragen var det BK Ax som var den stora vinnaren, som enda lag att ta dubbla segrar. 

Ax hade samlats i Norrköping tillsammans med hemmalaget Örnen, Sundbyberg och Baltzar. Ax som kom till Norrköping som obesegrade hittills i år inledde med match mot Team Baltzar. Det blev en match där Ax var det starkare laget från början till slut även en match där Ax lyckades med konststycket att snitta exakt 200 i matchen. 14-6 landade slutsiffrorna på efter att Ax vunnit samtliga serier, 3-2, 3-2, 4-1 och 4-1. 
Bäst i matchen blev Andreas Holm i Ax med fina 907. Bäste spelare i Baltzar blev Markus Hilmersson med 796

I nästa match var det Örnen som stod för motståndet för Ax, och den här matchen blev både extremt svängig och mycket jämn. Örnen inledde starkast och tog en klar 4-1 ledning i första serien. I andra serien vaknade Ax ordentligt och lyckades sånär ta ledningen, men Örnen vann en serie med 5 ynka pinnar och istället blev det kvitterat. Tredje serien blev sedan mer eller mindre en kopia på första serien och Örnen vann återigen med 4-1 och ledde med 9-6 inför sista serien. Då svängde matchen igen och Ax hade verkligen marginalerna på sina sida när de lyckades vinna med 5-0 och hela matchen med 11-9. 
Matchbäst blev Jesper Nithagen i Örnen med höga 928. Felix Möller bäst i Ax med 817.

Örnen gick dock inte lottlösa hem då de tidigare under dagen hade inlett med match mot Sundbyberg. I den matchen inledde Örnen också starkast och tog ledningen med 3-2. I de två efterföljande serierna var det istället Sumpan som var starkast och vann med 2 x 3-2. Sundbyberg hade därmed ledningen med 8-7 inför sista serien. Så slog Örnen sin för matchen högsta serie, samtidig som Sumpan slog sin för dagen lägsta serie, vilket resulterade i att Örnen vann med 5-0 och vände på matchen till 12-8.
Tomas Ehrling i Örnen bäst i matchen med 846, men Felix Cederlund i Sundbyberg inte långt efter med sina 844

Inte heller Sundbyberg behövde åka hem tomhänta, då det var möte med Baltzar i deras andra match för dagen. Den här gången både inledde och avslutade Sumpan bäst. 3-2 i första, 5-0 i andra och 4-1 i sista serien. Då spelade det mindre roll att Baltzar vann tredje serien med 3-2. 
Anders Norrvik i Sundbyberg bäst i matchen med 873. Patrik Westerlund bäst i Baltzar med 812.

Ax tog alltså med sig 4 poäng hem efter två segrar, medan Sundbyberg och Örnen båda fick med sig 2 poäng. Baltzar blev den här gången det lag som fick åka hem utan poäng. Ax leder därmed Mellanallsvenskan efter 5 raka segrar i serieinledningen.

I den andra hallen, Mariestad, samlades hemmalaget Mariestad, Taifun, Kåess och Tegnér. Hemmalaget Mariestad fick äran att inleda dagen med match mot BK Tegnér. Det blev en match med många fina slagningar och dagens absolut högsta poäng i Mellanallsvenskan. Det blev också mycket jämnt, men till slut så lyckades Mariestad säkra segern med knappa 11-9, mycket tack vare Martin Forsell som klämde i med hela dagens högsta resultat, 1001 slutade det på till sist
Även Mariestads Juhani Ojala över 900 med sina 904. Kristian Persson bäst i Tegnér med fina 918.

Tegnér fick sedan stanna kvar på banorna medan Mariestad fick ta en paus. Istället klev Skaralaget Kåess in i en match som inte blev så rolig mot ett redan uppvärmt och revanschsuget Tegnér. Säfflborna släppte inte in Kåess i matchen alls och hade efter tre serier hela 14-1. I sista serien lossnade det något för Kåess som kunde putsa siffrorna lite då de vann sista med 3-2. Matchen slutade dock 16-4 till Tegnér.
Mattias Tiveljung i Kåess hade högst slagning i matchen med 959. Kristian Persson återigen bäst i Tegnér. 904 avslutade ett gott dagsverke för honom.

Nu var det slutspelat för Tegnér och istället fick Taifun kliva på banorna för match mot Kåess. Tyvärr för skaraborgarna så blev den här matchen inte mycket roligare då Taifun även de var alldeles för starka för dagen. Värmlänningarna klev in och kopierade nästan vand Tegnér gjorde i matchen innan. 13-2 stod det till Taifun efter tre serier och därmed var även den här matchen avgjord, och återigen putsade Kåess siffrorna lite i slutet. 15-5 till Taifun.
Taifuns Brian Folkesson bäst i matchen med 886. Anders Klasson bäst för Kåess med sina 805

Taifun fortsatte sedan att spela bra i början mot Mariestad i nästa match. 4-1 och 3-2 i de första två serierna. Mariestad kom dock sedan igen och gjorde i sin tur 3-2 och 4-1 i de två avslutande serierna. Taifun och Mariestad delade därmed broderligt på poängen och båda lagen blev obesegrade för dagen. Martin Forsell och Brian Folkesson blev återigen bäst i sina respektive lag och det skiljde bara en poäng mellan dem. Martin fick ihop 893 medan Brian slog 892.

Mariestad och Taifun tog med sig 3 poäng var hem, Tegnér fick med sig 2 poäng och Kåess fick åka hem tomhänta.

15 oktober 2022 23:28