Bågen och Matteus-Pojkarna de största vinnarna i söndagens Mellanallsvenska

Under söndagen var det dags för resten av Mellanallsvenskan att ha sammandrag. Visby och Stockholm stod värd, och både Bågen och Matteus-Pojkarna tog med sig dubbla segrar hem. 

I Visby så samlades hemmalaget Gotlandspärlan tillsammans med Bågen, Västerås och Nobel. Dagen började där redan kl 09.00 på morgonen då Gotlandspärlan mötte Nobel och Västerås mötte Bågen, och det var "bortalagen" som var starkast. I matchen mellan Gotlandspärlan och Nobel så rivstartade Nobel och Gotlandspärlan hängde inte riktigt med. 5-0 till Nobel i första serien följdes upp av 4-1 och 4-1 och då Nobel ledde med 13-2 inför sista så var det då redan avgjort. Hemmalaget vaknade sedan i sista serien och fick avsluta matchen med att vinna med 5-0. 13-7 i favör till Nobel.
Lars Lindbäck i Nobel fick till det allra bäst och slog fina 914. Bäst i Gotlandspärlan blev Peter Andersson med 782

Om den matchen var avgjord efter tre, så var den andra matchen mellan Västerås och Bågen desto svängigare. Bågen inledde precis som Nobel med 5-0 i första serien, men Västerås svarade direkt med en egen 5-0 i andra serien och matchen var kvitterad. I tredje serien lyckades Västerås knipa totalslagningen med endast 1 pinne och vann serien med 3-2. Ett oavgjot resultat låg i luften, då Bågen tidigt säkrade totalslagningen i den sista serien, men det visade sig att de även skulle ha de små marginalerna på sin sida. 401 mot 399 på det första bordet och 390 mot 387 på det sista bordet och därmed gick alla 5 poängen till Bågen som vann matchen med 12-8.
Jonas Böhagen i Bågen bäst i matchen med 856. Susanna Kiiskinen bäst i Västerås med 815.

Västerås gick sedan vidare för att försöka ta revansch för förlusten i en match där Nobel stod för motståndet. Och revansch såg det länge ut att bli. Västerås inledde starkast, vann första serien med 3-2, vilket följdes upp med 5-0. Nobel höll sig kvar i matchen i tredje serien genom att vinna med 3-2, men Västerås hade ändå 10-5 inför sista. Men det var inte riktigt Västerås dag det här. Återigen blev det ett par riktigt jämna bord och även den här gången föll Västerås kort, då man åter förlorade sista bordet med enbart 3 pinnar. Nobel lyckades knipa samtliga poäng och kvitterade matchen till 10-10. 
Västerås Eric Nordström bäst i matchen med 917. Alfred Odbert bäst i Nobel med 879

Samtidigt som Västerås och Nobel delade på sin poäng så spelade Gotlandspärlan mot Bågen i en match som hade samma scenario efter tre serier. Bågen inledde bäst och vann de båda första serierna med 4-1. Gotlandspärlan kom sedan igen, vann med 3-2 i tredje och hade chansen på oavgjort. Men i den här matchen var det Bågen som drog det längsta strået och plockade de poäng de behövde. Matchen slutade 12-8 till Bågen. 
Högst siffror fick Bågens Kenneth Johansson ihop med sina 829. Gotlandspärlans högsta slagning gjorde Andrei Liljegren med 818.

Bågen åker därmed hem till Hagfors med alla 4 poäng. Nobel tar med sig 3 poäng medan Västerås fick med sig 1 poäng och Gotlandspärlan blev den här gången utan.

I Bowl-O-Rama i Stockholm samlades AIK, Vimmerby, Matteus-Pojkarna och Gamleby. Lagen här hade lite mer sovmorgon än på Gotland, och de första två matcherna startade kl 11, då AIK mötte Gamleby och Matteus-Pojkarna mötte Vimmerby. I AIK's match så var det bortalaget Gamleby som tog kommandot och vann första serien med 4-1 och andra serien med 5-0. De såg därmed ut att gå mot en klar seger, men AIK ville definitivt annorlunda och gjorde vad de kunde för att komma ikapp. 4-1 till AIK i tredje serien, där det nästan lika gärna kunde blivit 5-0 då ett bord tappades med 2 pinnar. Chansen fanns dock fortfarande för oavgjort, men Gamleby stretade emot och lyckades till sist knipa den nödvändiga poängen och vann matchen med 11-9
Kevin Melin i AIK var på spelhumör och slog 947. Jacob Carlsson bäst i Gamleby med 877

I den andra matchen mellan så visade Matteus-Pojkarna direkt vart skåpet ska stå mot Vimmerby. Vimmerby fick aldrig riktigt chansen och M-P vann båda de första serierna med 5-0. När sedan tredje serien slutade 3-2 till Matteus-Pojkarna så var matchen avgjord. Till sist blev det 16-3 till Matteus-Pojkarna.
Matchens högsta slagning stod Hampus Thorstenson i Vimmerby för med sina 905. Bäst i Matteus-Pojkarna blev Patrik Hillborg med 881. Dock hade nog förra veckans One Lane Challenge mästare Mattias Wetterberg slagit dem båda om han spelat hela matchen, men nu gick han ut efter tre serier med 755. Det blev även sånär 300 på Mattias i första serien, men en refull kägla stod kvar och han fick nöja sig med 299.

AIK som nog hade hoppats på mer i första matchen mötte sedan Vimmerby, och det blev smålänningarna fick känna på revanschlustan. AIK inledde med 4-1 i första seriern. I andra serien klämde de i med dagens högsta slagning och vann med 5-0. I tredje serien blev det sedan 3-2 och AIK hade därmed redan vunnit matchen. Sluresultatet landade sedan på 15-5
AIK's Elliot Crosby matchbäst med 868. Peter Svensson bäst i Vimmerby med 824

Matteus-Pojkarna spelade samtidigt sin match mot Gamleby, och de fortsatte i precis samma stil som de gjorde mot Vimmerby och gav aldrig Gamleby någon chans. 4-1 första serien följdes upp av 5-0 och 5-0 och även den matchen var avgjord efter 3 serier. M-P avslutade sedan matchen med 3-2 och slutresultatet 17-3. Matteus-Pojkarna är därmed precis som Ax obesegrade i årets Mellanallsvenska och parker för tillfället på andra plats bakom Ax. M-P har dock en match mindre spelad.
Victor Forss i Matteus-Pojkarna matchbäst med 919. Jacob Carlsson återigen bäst i Gamleby med 888.

Matteus-Pojkarna åker hem med full pott, 4 poäng. Gamleby och AIK fick med sig var sin seger och 2 poäng, medan Vimmerby fick åka hem till Småland utan poäng för dagen.

16 oktober 2022 21:32