B-K Eva tog ett kliv närmare slutspel

B-K Eva, Stockholm tog en mycket viktig seger på bortaplan mot BK Merci i Örebro. Med segern tog Eva även ett kliv närmare vårens SM-slutspel.

– En väldigt seger för oss, säger en nöjd Emma Forss, coach i B-K Eva.

Det spelades endast en match i damernas Elitserie på lördagen, men det var en viktig sådan för både hemmalaget BK Merci och gästande B-K Eva, Stockholm. Nu blev det gästerna som drog det längsta strået och kunde vinna med 12-8.

– Med segern fick vi en lucka ner till både Merci och AIK samtidigt som vi har färre spelade matcher, så dagens seger var mycket viktig, förklarar Emma Forss, coach i Eva.

Eva avgjorde matchen redan efter tre spelade serier efter att ha införskaffat sig en ointaglig ledning med 11-4. Resultatnivån var mycket låg med endast tio serieresultat över 200 och ingen spelare nådde över 800 totalt. 

– Det var verkligen en spännande profil, vilket också syntes på resultaten. Det var väldigt svårspelat, men vi gjorde det snäppet bättre och det var skönt att det var klart redan efter tre serier, förklarar Emma Forss vidare.

I Eva var Emelie Neidenmark bäst med 765. Samma resultat hade även Emelie Tiveljung som toppade individuellt i hemmalaget.

I morgon är det dags för derby när B-K Eva besöker Brännkyrkahallen för match mot Hammarby IF BF. En hall där det också varit snålt med strajkar tidigare under säsongen.

– Det är i alla fall skönt att de gått ifrån 37-fotaren som var riktigt svår. Det blir lite bättre med 39-fotaren som Hammarby bytt till den senaste tiden så det är vi lite glada för och vi går för en andra seger i helgen, säger Emma Forss.

Den andra matchen i damernas Elitserie på söndagen är toppmötet där tabelltvåan BK Högland tar emot serieledande Spader Dam.

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

 

 

 

 

Jonas Brändström   17 februari 2024 17:17