B-K Eva tog viktig bortaseger

På söndagen spelades två matcher i damernas Elitserie. Serietvåan BK Högland vann komfortabelt hemma mot AIK BK. Även B-K Eva, Stockholm, stod som vinnare efter seger på bortaplan mot BK Hallandia.

– Precis vad vi behövde, en väldigt skön och viktig seger, säger en nöjd Emma Forss i Eva.

När de tre lagen i toppen av tabellen springer iväg börjar det allt mer se ut som om övriga lag får tampas om den fjärde och sista platsen till damernas SM-slutspel.

Inför helgen hade B-K Eva, Stockholm fjärdeplatsen med en poäng tillgodo före jagande BK Merci. Stockholmsdamerna kan nu se Merci tre poäng efter i tabellen då Eva vann söndagens viktiga bortamöte med BK Hallandia.

– Det var en viktig måste-match för oss att vinna så vi kan få lite andrum och hålla lagen bakom oss på avstånd, förklarar en nöjd Emma Forss i B-K Eva.

De två första serierna var jämna med gästerna steget före i båda. Det gav Eva en ledning med 6-4 efter halva matchen och i den tredje avgjorde Eva matchen när de sopade rent i serien som vanns med 5-0.  Det gav en ointaglig ledning med 11-4 och i den sista serien fastställdes segerresultatet till 14-5 efter att ett banpar slutat oavgjort.

– Vi har haft ett tufft program den senaste tiden med långa bortaresor. Då är det skönt att vi fick med oss viktiga poäng tillbaka idag och extra skönt att vi kunde avgöra redan i den tredje serien. Nu är vi klara för hösten och har mest hemmamatcher kvar efter årsskiftet, säger en belåten Emma Forss vidare.

De två individuellt bästa i Eva var Anneli Blomqvist och Erika Svensson med 833 respektive 808. I Hallandia toppade Sandra Granfeldt med 815.

Tabelltvåan BK Högland gav inte nykomlingen AIK BK någon större chans på hemmabanorna i Nässjö. Högland vann med klara 17-3 i en match som också var avgjord redan efter den tredje serien.

Hos de segrande nässjödamerna var Malin Johansson ensam över 800 och bäst med 835. I AIK toppade Malin Gref med 754.

Länk till matcher och tabell damernas Elitserie

 

 

Jonas Brändström   03 december 2023 16:42